BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 8 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Sorozatban nyernek a tanügyiek

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. január 12. péntek, 08:42
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Bár korántsem teljesítette a hatalom minden követelésüket, a tanügyi szabad szakszervezet előrelépésnek tartja, hogy bérelmaradásaik egy részét az ígéreteknek megfelelően folyósítják. Tegnap hat háromszéki pedagógus nyert saját perében a megyei törvényszéken, ezzel együtt közel kétszáz Kovászna megyei tanító esetében döntött a bíróság úgy, hogy megkaphatják a testnevelési órák után járó többletjuttatást – tájékoztatott Nagy Gábor megyei szakszervezeti bizalmi.

A zágoni iskola egyik tanítója is pert nyert tegnap. Albert Levente felvételeAz oktatásban dolgozók érdekvédelmi szervezete évek óta pereskedik tagjai pénzügyi jogosultságainak érvényesítéséért, és képviselői mindannyiszor elmondják, aki személyesen nem kéri jussát, nem is kapja meg. Nagy Gábor, a szabad szakszervezet háromszéki elnöke minden kérést nyilvántart, a tárgyalások menetét is követi, de amikor arról kérdezzük, hány pedagógusnak tartozik az állam, azt mondja, minden törvényesen jogosultnak adósa az állam, de csak azt tudják képviselni, aki kéri. Városon egyszerű a képlet, mert ott gyakran testnevelő tanárok tartják meg az elemi osztályokban a tornaórát, de falun ritka az ilyen eset, ott a tanítónak ki kell fizetni ezt a pluszmunkát, ezt a törvény is szavatolja – mondja a szakszervezeti vezető.

Az V–VIII. osztályos összevont korcsoportok tanárainak járó többletjuttatások kifizetéséért is harcol a szakszervezet, óriási elmaradásokat kellene törlesztenie az államnak, az oktatási miniszter ígérete szerint ezt is folyósítják részletben az idei költségvetésből – tájékoztatott a szakszervezeti vezető. Nagy Gábor azt mondta, közel kétszázan tanítanak Háromszéken V–VIII. osztályos iskolában összevont csoportban, közülük egyesek két osztályt, mások hármat, néhányan négy korcsoportot oktatnak, akik meg kell hogy kapják a fizetéskiegészítések három évre való vissza­menőleges elmaradásait is. Erre miniszteri ígéret van, a szakszervezet ebben egyezett meg a szaktárcával – mondotta Nagy Gábor.

Egy új rendszer bevezetése miatt – ezután nem a megyei tanácson és a polgármesteri hivatalokon keresztül utalják át az oktatásban dolgozók fizetését, hanem a tanfelügyelőség közbeiktatásával jut el az iskolákba – az eddigi 9-e helyett csak 14-én kapják meg havibérüket a tanügyi alkalmazottak. Kérdésünkre, hogy a pedagógusok megszokott havi fizetési napjának módosítása miként befolyásolja az alkalmazottak pénzügyviteli szokásait, pénzügyi elkötelezettségeit, származik-e hátrány a hónap eleji bérelszámolásnak a hónap közepére történő költöztetéséből, Nagy Gábor elmondta, a banki kölcsönök esetében ez nem tényező, mert ott a szerződésben a bérelszámolás időpontja szerepel a havi törlesztésnél, és ha az változik, a részletbefizetés időpontja is változik, tehát az ügyfél nem látja hátrányát az időpont módosulásának.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Mai

2018. december 19., 18:00
Bibliaóra
2018. december 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A nap összes eseménye »

Heti

2018. december 19., 18:00
Bibliaóra
2018. december 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kézműves karácsonyi vásár a múzeumban
Kézműves karácsonyi vásár a múzeumban
Küldő: Szeles József
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload