BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 11 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Ontja a pénzt a kormány?

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 09. péntek, 08:51
Írta: Nagy D. István   
Kategória: Főhír
 

Hosszabb idő után kifejezetten optimistán nyilatkozott tegnap Eugen Palade, a megyei rendőrkapitányság megbízott parancsnoka a hatóság immár tíz éve befejezetlen sepsiszentgyörgyi új székháza kapcsán. A rendőrfőtiszt elmondása szerint tavaly jelentős összeget kaptak a belügyminisztériumtól az ingatlan befejezésére, idén pedig a szaktárca, valamint az országos főkapitányság is hasonló nagyságú támogatásról biztosította őket. Ha az ígéreteket beváltják, még az év végéig átköltözhet az intézmény több osztálya, részlege az épület főszárnyába – vélte a parancsnok.

Albert Levente felvételeEugen Palade újságírói felvetés nyomán bocsátkozott részletekbe a 2008-ban elkezdett épület helyzetéről. Eszerint a munkálatok közel 70 százalékát sikerült megvalósítani, 2017-ben többéves várakozás után az összköltség harminc százalékának megfelelő, azaz 7,5 millió lejes támogatást kaptak a minisztériumtól. A megyei kapitányság közbenjárására idén hasonló nagyságrendű támogatásra számítanak, 3,5 millió lejt már jóváhagytak a szaktárcánál, a többire pedig elég határozott ígéretet kaptak mind a minisztériumtól, mind az országos főkapitányságtól. Palade úgy vélte, ha a finanszírozás ténylegesen megvalósul, az év végére az épület főszárnya teljes egészében használhatóvá válik, és terveik szerint decemberig adott osztályok és részlegek már át is költöznek a jelenlegi Kőrösi Csoma Sándor utcabeli székházból.

Amint arról már több rendben is írtunk, a csendőrségi laktanya szomszédságába elképzelt három szárnyból álló, több mint 3500 négyzetméteres rendőrségi székház (amelyben az irodákon kívül étkező, garázsok, fogda, valamint egy tornaterem is helyet kap) összesen közel tízmillió eurót kóstál, ami jelenleg 45 millió lej körüli összeget jelent. A kivitelezési határidő 2011 lett volna, de már az indulást követően többször is megakadt a kizárólag kormányalapokból finanszírozott beruházás, olyannyira, hogy Sepsiszentgyörgy önkormányzata hét évvel ezelőtt arról kezdett tárgyalni a belügyminisztériummal és az idegenforgalmi szaktárcával, hogy végül az akkor még csak torzóként létező ingatlan és a hozzá tartozó másfél hektáros terület visszakerül a város tulajdonába, az épület más rendeltetést kap – az Országos Lakásügynökség átalakítja lakóépületté, az önkormányzat pedig vállalja a közművesítést. A jórészt leszögezett feltételek között akkor az szerepelt, hogy az épületben száz szolgálati lakást (a tervezett fele) a helyi belügyminisztériumi alkalmazottak (csendőrök, rendőrök) kapják. Az elképzelésből, amelyre vita árán, de a városi képviselő-testület is rábólintott, a kormányváltást követően nem lett semmi, a munkálatok pedig évente haladtak valamennyit, a leglátványosabban az elmúlt két és fél-három évben.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Elhagyott város
Elhagyott város
Küldő: Rancz András
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload