BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Önkéntesek a közösségért

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 13. kedd, 08:19
Írta: Iochom István   
Kategória: Közélet
 

A kézdivásárhelyi Wegener-Pro Sanitate Alapítvány kuratóriuma azzal a céllal szervezte meg a Kosztándi Képtárban az Önkéntesek délutánját, hogy megköszönje az alapítvánnyal együttműködő tizenegy civil szervezetnek, az önkormányzatnak és a több mint harminc önkéntesnek a közös munkát, bemutatva az elmúlt év fontosabb megvalósításait és az idei célkitűzéseket.

Játszópark átadása a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás-iskolában. A szerző felvételeiochom istván » Sárkány Hanna, az alapítvány sajtófelelőse szerint nagyszerű évet zártak, amit önmagukban nem tudtak volna megvalósítani, csak önkéntesek, illetve egyesületek, alapítványok és támogatók segítségével, és bebizonyosodott, hogy közösen nagy dolgokra képesek. Ugyanakkor a nagyközönségnek először mutatták be a Wegener-Pro Sanitate Alapítvány által szervezett vagy közreműködésével megvalósított tevékenységek sokaságát.

A megjelenteket a Wegener-Pro Sanitate kuratóriuma nevében Bakk-Vitális Mária Kinga kuratóriumi elnök köszöntötte. Elmondta: az alapítvány nonprofit szervezet, amelyet Wilhelm Wegener németországi befektető, a céhes város díszpolgára alapított 2000-ben, és az azóta eltelt tizenhét esztendő alatt nagylelkű és jelentős támogatása nagymértékben javított a helyi közösség életszínvonalán. „Köszönöm elkötelezettségüket, hiszen velünk együtt feláldozták szabadidejüket, hogy örömet szerezzenek embertársaiknak, tanítsanak, neveljenek. Együttműködésük nélkül programjaink nem lettek volna ennyire átfogóak és sikeresek” – hangsúlyozta a kuratórium elnöke, Wilhelm Wegener nevében is megköszönve a támogatást.

Az elnök beszámolója szerint tavaly tizenkét saját projektet valósítottak meg. Ezek célja a hátrányos helyzetű fiatalok felkarolása (nemcsak Böjte Csaba ferences szerzetes és a Szeretetiskola gyerekeiről van szó, hanem tehetséges fiatalok tanulmányi támogatásáról is), a gyermekek kicsalogatása a szabad levegőre, valamint mozgásfejlesztése (kilenc játszóparkot helyeztek el Kézdivásárhelyen és a környező falvakban, nyári táborokat szerveztek), egyenlő esélyt nyújtani gyermekeinknek (lehetőséget biztosítani az IT-felszerelések célszerű használatára interaktív táblák adományozásával), sérült gyermekek és felnőttek rehabilitációs programjainak felkarolása, valamint az erre szakosodott alapítványok anyagi támogatása. Kezdeményezői vagy társszervező partnerei voltak nagyobb tömeget megmozgató, hagyományőrző, valamint oktató rendezvényeknek, a Húsvéti varázslatnak, a Civil licitnek, a Tekerj egy jó célért akciónak, az Ezüst Akadémiának. Fő támogatói voltak a jégkorongozók és kosarasok Fashion-serlegének, valamint a Manócska Napközi Otthon által szervezett szakmai szimpóziumnak is.

A rendelkezésükre álló összeget tavaly így osztották fel: 32 százalékkal iskolákat, óvodákat, diákokat támogattak, 18 százalékot orvosi kezelésekre fordítottak, 12 százalékkal partnereik tevékenységeit segítették, 11 százalékot költöttek az árva és szegény sorsú gyermekek felkarolására, 8 százalékot sérült gyermekek rehabilitációjára, 7 százalékot a városi kórház gyerekosztályának felszerelésére, 6 százalékot különböző rendezvényekre, 4 százalékot sportra, 2 százalékot pedig idősek megsegítésére. Amint a számokból is kiderül, az alapítvány fő célja 2017-ben az oktatás támogatása volt. Idén – mondotta a kuratórium elnöke – a már hagyományosnak számító rendezvényeik és tevékenységeik mellett nagyobb hangsúlyt kapna a sérült embertársaink, a fogyatékkal elő gyermekek rehabilitásának támogatása, az idős korukra magukra maradt személyek életminőségének javítása, valamint a gyermekek mozgásra nevelése, a zöld programok felkarolása.

A beszámolót követően Sárkány Hanna vetített képes előadásban, időrendi sorrendben foglalta össze az elmúlt év legfontosabb eseményeit.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsiszentgyorgy tortája.
Sepsiszentgyorgy tortája.
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload