BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Spanyol nemzeti est a Vigadóban

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 14. szerda, 08:12
Írta: Iochom István   
Kategória: Közélet
 

A kézdivásárhelyiek közelebbről is megismerhették Európa egyik legváltozatosabb országa, Spanyolország legdélebbi tájegységét: Andalúziát Isabel Fernandez mutatta be pénteken a Vigadó Művelődési Házban. Előadására több mint százan voltak kíváncsiak.

Flamenco tánc Isabel Fernandez és Haykuhi Harutyunyan elődásában. A szerző felvételeA Zöld Nap Egyesület által szervezett tizennegyedik nemzeti est sorozat résztvevőit Ráduly Attila, a civil szervezet elnöke köszöntötte, majd Isabel és Haykuhi örmény önkéntes flamenco tánccal nyitotta meg a rendezvényt. A jelenlevők betekintést nyerhettek Spanyolország kultúrájába, történelmébe, politikai rendszerébe, építkezési stílusába, gasztronómiájának világába és ünnepeibe. Az Európai Önkéntes Szolgálat spanyol önkéntese vetített képes előadással, zenével és videóval mutatta be többek között országa turisztikai látványosságait, a bikaviadalokat, a gyakori sziesztázást, az egész évben tartó meleget vagy a sokak által ismert sevillana táncot.

Isabel előadása során külön kitért a tartomány nevére is, amely a középkori arab–mór megszállók által létrehozott állam, al-Andalúsz nevéből származik. Az országot 800 éven át a mórok uralták, jelenlétüknek nyomai még ma is láthatók. Ezt követően a gasztronómiáról, a művészetről és a sportról beszélt. A résztvevők azt is megtudhatták, hogy az andalúzok nagyon gyorsan beszélnek, több hangot nem vagy nem úgy ejtenek ki, mint ahogy a művelt köznyelvben, szólt továbbá az alkoholkülönlegességekről és a húsvéti ünnepségekről is. A videóbejátszásokkal gazdag bemutató végén néhány bátor résztvevő a macarena táncot próbálta ki.

A több mint egyórás interkulturális esten Derzsi Katalin, a Zöld Nap Egyesület tagja tolmácsolt, a találkozó spanyol töltött tésztabatyuk, azaz empanadas elfogyasztásával ért véget.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

II Rákóczi Ferenc
II Rákóczi Ferenc
Küldő: Szasz-Fabian Jozsef
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload