BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Elűzték a telet, de lehet, nem eléggé

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 14. szerda, 08:15
Írta: Szekeres Attila   
Kategória: Közélet
 

Mintegy félezren igyekeztek elűzni a telet Sepsiszentgyörgyön tegnap az estébe hajló hagyományos farsangfarki mulatságon, ám amint a rendezvény animátora, Benkő Éva is mondta, meglehet, kifog rajtunk az időjárás, és lehavazik.

Elégették a telet jelképező szalmabábut. Fotó: Albert LeventeA sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány huszonkettedik farsangi mulatsága volt ez, ám néhány éve összehangolták a városi rendezvényeket, és a Tanulók Házával együtt szervezték, ezúttal a Kónya Ádám Művelődési Ház és az égisze alatt működő Kincsek Néptáncegyüttes, valamint a Lajtha László Alapítvány, a Százlábú- és Százlábacskák Néptáncegyüttes is társult. A népes társaság Benkő Éva vezetésével a Míves Háztól indult, az Erzsébet-parkon át a főtérre vonult. Ott is sokan csatlakoztak, kicsik, nagyok, egyaránt. Szülők, nagyszülők vitték kicsinyeiket, pedagógusok tanítványaikat. A Tamási Áron Színház előtti kőszínpadon ismét megpróbálták eladni a kecskét (Kisgyörgy Máté). Gazdája (Szentes Ádám) sorolta is a jószág jó tulajdonságait, akadtak is licitálók, egy lejtől százon át egymillióig szóltak az ajánlatok, de mind komolytalannak bizonyultak, annak dacára, hogy a kecske tejét is megkóstoltatták az összegyűltekkel. A sikertelen vásár, no meg némi tánc után a tömeg elvonult a sepsiszentgyörgyi Vöröskereszt udvarára. Volt ott nagy mulatság! Melkuhn Robi, Kelemen Pityu, Csibi Szabi, Ráduly-Baka Zsolt, Harai Hunor, Fazakas Albi és Tőkés Zsolt rendületlenül húzta. A fiatalok ropták a táncot, a sok-sok cigány lány mellett főleg a vőlegény (Bănică-Solymosi Írisz) és a menyasszony (Demeter Hunor), de ugrándozott a két medve (Szároz Levente és Tóth Máté), és téblábolt a hosszú lábú gólya (Bálinth Zoli), no meg hatékonyan ijesztgette a társaságot a boszorkány (Kolozsi Soma). Aztán mindenki örömére a Benkő Éva által játszott pap elvégezte a szertartást, összeadta az ifjú párt, majd tüzet raktak, és elégették a telet jelképező szalmabábut. Közben a gyereksereg csúfolódott fiúkkal, lányokkal. És jött a felszabadulás: mindenki kikiabált magából, és belekiabált a tűzbe minden rosszat, ezáltal elűzve a telet. A rendezvény végén Guzsalyasék pánkóval jutalmazták a résztvevőket.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

ölelés
ölelés
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload