BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 6 hónapja, 1 hete
 • calificari:
  Szakképzések iskola nélkül Dolgozól egy szakmában és nincs még papírod róla? Akarsz külföldön dolgozni és még nincs szakképesítésed? Saját válalkozast akarsz inditani és szakképesitést kérnek? Nem kell suliba járnod ahoz, hogy egy
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Figyeljünk Háromszék gazdasági értékeire

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 08. csütörtök, 09:21
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Megyei vállalkozói szervezeteket és képviseleteket is bevont a Háromszéki Termék/Háromszéki Vállalkozás védjegyek használatának népszerűsítésébe a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA). A program kezdeményezőjeként a helyi értékekre kívánják ráirányítani a figyelmet, ezért erős partnerséget építenek ki, hogy minél több érdekeltet tájékoztassanak a védjegy használatának előnyeiről, s ezáltal lehetőséget biztosítanak a regisztrációra.

Bereczki Kinga, a HKA igazgatója hangsúlyozta, már a megyei kereskedelmi kamara és az Asimcov vállalkozói szövetség révén is elérhetők a program tudnivalói, s lehetőség van akár a regisztrációra is. Azzal a céllal fejlesztették ki a védjegyprogramot, hogy környezetünkben kiemeljék a helyi jelleggel bíró vállalkozásokat, szolgáltatásokat és termékeket. Használatával tulajdonképpen erősíteni kívánják az együttműködést vásárlók, üzletek, cégek és közösségek között – mondta, hiszen azt tapasztalják: a helyi polgárok tisztában vannak a helyi cégek jelentőségével, fontosságával. Ezért tartja szükségesnek, hogy a vállalkozások odafigyeljenek a közösségi igényekre, hiszen a kapcsolat így fűzhető szorosabbra.

Bagoly Miklós, az Asimcov elnöke üdvözölte a kezdeményezést, s rámutatott: minden cégnek érdeke, hogy lehetőségeihez mérten biztosítsa és szélesítse piacát. Úgy értékelte, a fogyasztók számára iránymutató ez a védjegy, hiszen nemcsak a helyi termék azonosítását szolgálja, de egyfajta „elit klub” is, amelyben ezzel a védjeggyel biztosítják a vásárlókat, ügyfeleket arról, hogy az érintett termékek, szolgáltatások egy bizonyos minőségi szint alatt nem kerülnek forgalomba. Megjegyezte azt is, a kezdeményezők egyik lényeges feladata éppen az, hogy folyamatosan ellenőrizzék ennek betartását.

Napjainkban egyre érezhetőbb az igény a helyi termékek iránt, s ezzel élni kell – szögezte le László Endre, a kereskedelmi kamara alelnöke, aki szerint a védjegy révén könnyebben beazonosíthatók a helyi szolgáltatások, termékek. A program partnereihez csatlakozva szorgalmazta az állandó minőségvizsgálást annak érdekében, hogy hitelt romboló áru ne kerüljön forgalomba.

Jó ötletnek tartja a védjegyet Édler András, a kereskedelmi kamara elnöke, aki szerint nagyszerű marketingeszköz, amellyel nagyon egyszerűen kommunikálható, hogy jó és minőségi terméket jelöl. Emellett Háromszék gazdaságának erősítéséhez is hozzájárul – mondta, s rámutatott: nem véletlen, hogy az ország más régiójában felnéztek a háromszéki emberre, aki szívvel-lélekkel dolgozik termékei előállításán.

A Háromszéki Termék/Háromszéki Vállalkozás védjegy azt jelöli, az adott portéka, vállalkozás érdemes az odafigyelésre, adott esetben arra, hogy pénzünket ott költsük el, arra fordítsuk – összegzett Bereczki Kinga. „Minél közelebb vagyunk a közösséghez, annál nagyobb a felelősség a bizalmat érintően, éppen ezért tartjuk fontosnak a partnerséget, az együttműködést. Összefogással erőteljesebb felügyeletet tudunk biztosítani, több erőforrást tudunk mozgósítani annak érdekében, hogy a program minél jobban működjön” – mutatott rá.

A programmal kapcsolatos tudnivalók, az adatbázis és a partnerek jegyzéke a minoi.ro honlapon érhető el, s ugyanitt regisztrálhatnak is az érdeklődők egy űrlap kitöltése révén.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

2018. március 19.
Színház
2018. március 19.
Tánc
2018. március 19.
Magyar Szemle-est – Gróh Gáspár előadásával
2018. március 19.
Kiállítás
2018. március 19.
Röviden
2018. március 19.
Pályázat

Heti

2018. március 19., 08:00
Esküvőre készülő fiatalok számára nyitó tánc betanitása a Táncstúdióban
2018. március 19., 14:45
Hitvilág
2018. március 19., 19:00
Ágo-gym: speciális alakformáló fitnessz hölgyek számára
2018. március 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. március 19.
Tánc
2018. március 19.
Magyar Szemle-est – Gróh Gáspár előadásával
2018. március 19.
Pályázat
2018. március 19.
Színház
2018. március 19.
Kiállítás
2018. március 19.
Csemeteprogram
2018. március 19.
Pályázatok
2018. március 19.
Röviden
2018. március 19.
Mozgásművészeti ÉVAD> 2O18 - új testformálási és táncoktatási lehetőségek
2018. március 20., 20:00
Ügyelet
2018. március 21., 18:00
Bibliaóra
2018. március 21., 19:00
Zene
2018. március 22., 18:00
Előadás
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

robbanás
robbanás
Küldő: adri
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload