BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 8 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Március idusát köszöntő ünnepi tárlat

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 12. hétfő, 09:44
Írta: Iochom István   
Kategória: Főhír
 

Huszonkilencedik alkalommal nyílt meg tegnap délben a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítási termében a háromszéki és brassói képzőművészek március idusát köszöntő 29. ünnepi tárlata. A megnyitón a nagyszámú közönség mellett több képzőművész is jelen volt.

A tárlatot Vargha Mihály méltatta. A szerző felvételeDimény Attila múzeumvezető köszöntötte a megjelent alkotókat és a művészetkedvelő közönséget, hangsúlyozva, hogy idén ünnepeljük a magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóját és egyben a modern magyar nemzet megszületését. Elmondta, ebben az évben harmincnyolc kortárs képzőművész negyvenkét alkotással van jelen az ünnepi tárlaton. Azt is bejelentette, hogy az Incze László Céhtörténeti Múzeum lehetőségeihez mérten minden évben igyekezett katalógust is készíteni az ünnepi tárlathoz, az utóbbi években pedig a Székely Nemzeti Múzeum vállalta annak megjelentetését, és harmadik éve lapozhatják az ünnepi kiállítást bemutató kiadványt a tárlatlátogatók. Az intézményvezető köszönetét fejezte ki a kiállító művészeknek, Dobolyi Annmária művészettörténésznek, a múzeum munkatársának, aki az egész kiállítást megszervezte, valamint Vetró Andrásnak és Sárosi Csabának, akik a tárlatot elrendezték.

A 29. tárlatot Vargha Mihály szobrász, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója méltatta. Elmondta: a katalógus előszavában egy képzeletbeli interjút készített néhai Baász Imrével. Az ott leírtak – a baászi művészi hitvallás – éppen ebben a teremben hangzottak el, amikor Vargha Mihály hetedik osztályos tanuló volt. Baász Imrére igazán illik az a szó, hogy szabadságharcos, hiszen egy szókimondó ember volt, és ahogy ő megfogalmazta, a művészetnek nem célja a műtárgy, hanem a szabadság elérése – hangsúlyozta.

A megnyitón az előző évek hagyományait követve idén is közreműködött Józsa Irén és Nagy-Babos Tamás magyartanár, valamint a Cantus kamarakórus Fórika Balázs karnagy vezényletével, akik színvonalas műsorukkal ráhangolták a közönséget a közelgő ünnep hangulatára. A harmincnyolc kiállító művész: Albert Levente, Balázs István, B. Hajdú Enikő, Éltes Barna, Haszmann Júlia Réka, Hervai Katalin, Koszta Ervin, Kovács Géza, Miklóssy Mária, Petrovits István, Péter Eszter, Simó Enikő, Vargha Mihály és Szente-Szabó Ákos Sepsiszentgyörgyről, Deák M. Ria és Deák Barna Kovásznáról, Ábrahám Imola, Ábrahám Jakab, Bartha Árpád, Bartha Bíborka, Csutak Levente, Gyulai Nagy Margit, Jakabos-Olsefszky Imola, Nicu Barb, Tomos Tünde, Rosinecz László és Vetró-Bodoni Sebestyén András Brassó megyéből, Csillag Mónika, Kosztándi B. Katalin, ifj. Kosztándi Katalin, Sárosi Csaba, Sárosi Mátyás Zsolt, Szász Edit Melinda, Vajna László, Vetró András, Vetró-Bodoni Zsuzsa Kézdivásárhelyről, Ilés-Muszka Rudolf Veresegyházáról és Vălean Tünde Temesvárról.

A kiállítás április 11-ig tekinthető meg.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. december 18., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. december 19., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kerti törpék
Kerti törpék
Küldő: Kurta Orsolya
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload