BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 9 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Igazolták a vírusfertőzést

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. március 13. kedd, 09:31
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

A múlt héten elhunyt tizenhét éves magyarhermányi várandós kismama és a huszonhárom esztendős sepsiszentgyörgyi fiatalember esetében a bukaresti Cantacuzino Intézet igazolta az influenzavírus jelenlétét – közölte lapunkkal dr. Antal Álmos, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház orvos igazgatója. A megyei kórházban továbbra is érvényben a látogatási tilalom, a személyzet segít abban, hogy a hozzátartozók a legszükségesebb személyi holmikat eljuttassák a bent fekvőknek.

Dr. Antal Álmos elmondta, az említett két esetben elkerülhető lett volna az elhalálozás, ha a páciensek megkapták volna az influenza elleni védőoltást, amely tartalmazza a náluk is kimutatott A(H1) típusú vírust. Az igazgató szerint az országosan közel kilencven halálesetből tanulni kellene, és mert évek óta ugyanabban az időszakban tombol az influenza az országban, időben és szélesebb körben kellene felkészülni a lakosság immunizálására.

A szakember szerint a járvány megelőzését a lakosság 15 százalékának oltottsága feltételezné, ami Kovászna megyében 30 000 ember beoltását jelenti, de ettől igen messze állunk. Háromszéken csupán 3300 adag oltóanyagot osztott szét a megyei közegészségügyi igazgatóság kórházaknak és családorvosoknak, és a lapunk által megkérdezett gyógyszertárakban sem vásároltak sokan. Egyik nagy forgalmú patikában közel száz influenza elleni vakcina fogyott el ebben az idényben, de legtöbb helyen legfennebb tíz-húsz, és az is inkább az olcsóbb (20–30 lej), egy komponensű készítményből. Antal igazgató úgy véli, a hivatalos országos statisztikai adatok nem fedik teljesen a valóságot az influenza okozta halálesetek számát tekintve, mert csak azokat az eseteket jegyzik, amelyeket vírusvizsgálattal is igazoltak.

A megyei közegészségügyi igazgatóság közlése szerint az utóbbi hetekben több mint háromezer felső légúti megbetegedést jelentettek a háromszéki családorvosok. Szakemberek szerint az esetek 90 százaléka enyhe vagy középsúlyos. A megyei kórház rendelkezik a megfelelő gyógyszerekkel, súlyos állapotból is sikerült felépülniük a beutaltaknak, három ember ellenben meghalt az influenza okozta szövődmények miatt.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Fogarasi havasok
Fogarasi havasok
Küldő: O. Ildikó
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload