BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 10 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A legjobbat adni a gyermekeknek

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. április 16. hétfő, 08:23
Írta: Iochom István   
Kategória: Főhír
 

A Kézdivásárhelyen szervezett péntek délutáni pedagógustalálkozón beszédet mondott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke. A rendezvényt az Együtt Székelyföldért mozgalom szervezte azzal a céllal, hogy a kezdeményezők kifejezzék elismerésüket a pedagógusok iránt, méltassák a jövő nemzedéket nevelő szakemberek munkáját.

A szerző felvételeAz Együtt Székelyföldért mozgalom – mely keresztény értékeket képviselő, több felekezethez tartozó magánszemélyek összefogásával jött létre, politikamentes és egyházaktól független – felső-háromszéki pedagógusok számára szervezett péntek délután találkozót az Atrium Szállodában. A találkozón mintegy nyolcvan kézdiszéki pedagógus és más érdeklődő vett részt.

Elsőként a rendezvény egyik házigazdája, Raff Róbert református lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, majd a magyarországi Tatán született és jelenleg Csernátonban élő Benedek-Újlaki Zsófia gyógypedagógus, a kovásznai születésű, Sepsiszentgyörgyön élő Albu Levente, a Timóteus Társaság Alapítvány tagja és a nyujtódi gyökerekkel rendelkező, a magyarországi Pécelen lakó Kissné Bártfai Gabriella magánvállalkozó fejtette ki gondolatait, majd közös ima következett. A találkozón Böjte Csaba ferences szerzetes biztatta, bátorította a jelen levő pedagógusokat.

„Van remény! Érdemes gyermekekkel foglalkozni, a jó Isten nem fáradt bele a világ teremtésébe. Nem hiszem – vélekedett –, hogy a jó Isten ma valami fáradtabb anyagból gyúrná az ő gyermekeit. Bennük is ott van az erő, a lendület, a kíváncsiság. Amikor azt látjuk, hogy a mai gyermekek nyomják a maroktelefont, az nem más, mint a kíváncsiság jele. Ez bennünk van, és benne van a mai fiatalokban is. Merjünk a hónuk alá nyúlni, merjünk feléjük fordulni, merjük a legjobbat adni belőlünk, magunkból nekik” – összegezett a ferences szerzetes.

A rendezvény végén a többnyire fogyatékos fiatalokból álló magyarországi Nemadomfel Együttes lépett fel, akik Csaba testvér meghívására erdélyi koncertkörúton vesznek részt. Repertoárjukban saját szerzemények s ismert klasszikus slágerek is megtalálhatók. Színvonalas zenéjükkel, elgondolkodtató dalszövegeikkel, őszinte lelkesedésükkel és az elmaradhatatlan „nemadomfel” életérzéssel Kézdivásárhelyen is élményt nyújtottak a jelenlevőknek. A zenekar vallja, hogy nehézségek idején a „Nem adom fel!” lelkületre, bátorításra minden embernek szüksége van, és nincs, aki hitelesebben képviselhetné mindezt, mint a fogyatékos emberek. A több mint kétórás találkozó szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Windmills
Windmills
Küldő: Szilaj Botond
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload