BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Főhír » Főhír

Jó képességű diákok pártfogói

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 17. csütörtök, 07:29
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Főhír
 

Harmadik alkalommal indítja útjára népszerű, tehetségpártoló programját az RGT Románia cégcsoport, amely ezúttal is harminc ösztöndíjat ítél oda kimagasló eredményeket elért tanulóknak. Partnerségben a kézdivásárhelyi Bóbita Egyesülettel a legjobbak fejlődését, tehetséggondozását kívánják támogatni a következő időszakban is. Az egyénenként megpályázható 2500 lejes hozzájárulást tízhavi részletben utalják a kiválasztottaknak.

Orbán Imola, Adrian Pârvu és Kese Zsuzsa (balról jobbra) az újabb pályázási lehetőséget ismertette A szerző felvételeAz ösztöndíjprogram kimondottan háromszéki diákoknak szól, az érdekeltek pedig két kategóriában jelentkezhetnek: sport és művészetek (12. osztályosok), illetve tudományok (5–12. osztályosok). Akárcsak az előző években, a támogatásra pályázóknak eredményeiket dokumentumokkal kell igazolniuk, emellett várják a pedagógusaik, felkészítőik, az edzők vagy mentorok ajánlóleveleit is. Mellékelni lehet továbbá az okleveleket, elismeréseket, illetve minden más olyan anyagot – sajtócikk, DVD vagy videófelvételek, fotók –, amelyek a tanulók sikereit tükrözik. Jelentkezni május 28-ától június 25-éig lehet, a pályázással, az összeállítandó dokumentációval kapcsolatos tudnivalók elérhetők minden háromszéki iskolánál, de letölthetők az RGT Románia és a Bóbita Egyesület Facebook-oldaláról is, e-mailben pedig az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címről igényelhetők.

A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy az előző kiírásra több mint 80-an küldték be dossziéjukat, míg 2016-ban 130 iratcsomót kellett átnéznie az elbíráló bizottságnak. Orbán Imola, a programot lebonyolító Bóbita Egyesület képviselője kifejtette, továbbra is jelentős érdeklődés övezi a lehetőséget, sokan érdeklődtek már az idei kiírás közzététele előtt is. Pártfogoltjaik közül a tegnapi sajtótájékoztatón részt vett a kézdivásárhelyi Rancz-Gyárfás Gergő, aki nem csak tehetséges mesemondó és előadó, de közreműködött tankönyvek hanganyagának létrejöttében is. Jelen volt továbbá a matematikában eredményes Miklós Janka (Székely Mikó Kollégium) és a drámatagozatos Gászpor Adrienn (Plugor Sándor Művészeti Líceum), aki elmondta: az elnyert pénzbeli támogatást külföldi tanulmányutak költségeinek fedezésére, illetve laptopvásárlásra fordította.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Elopatak Borviz Utja
Elopatak Borviz Utja
Küldő: Fülöp
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload