BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Kedvezmények magyar diákoknak

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 23. szerda, 08:23
Írta: Farkas Réka   
Kategória: Közélet
 

Új honlappal, megújuló arculattal és nagy tervekkel jelentkezik a Székelyföldi diákigazolvány csapata. Az ötéves kezdeményezés szeretne még több diákhoz eljutni, és igyekszik bővíteni partnerei körét is.

Lőrincz István Zoltán, Zsigmond József és Mandel Szabolcs. A szerző felvételeA SicCard Románia legnagyobb területi lefedettségű diákigazolványa, az egyetlen háromnyelvű kártya, és az egyetlen, amely nemcsak egyetemistáknak, de kisebb diákoknak is szól. Hatéves kortól igényelhető, 14 év alatt szülői beleegyezéssel, azután igen egyszerűen, akár online is, egyenrangú az európai diákigazolványokkal, mindenütt elfogadják, ahol azokat. Jelenleg 3718 aktív felhasználójuk van, eddig két évig volt érvényes, mostantól igazodnak az EU-szabványhoz, és egy év után meg kell hosszabbítani – minderről Zsigmond József, a SicCard kitalálója, elindítója számolt be.

A közeljövőben partnerségre lépnek a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) A kártyájával, így kölcsönösen élhetnek a kedvezményekkel a tulajdonosok, ezek alól csak a kolozsvári utazási kedvezmény kivétel. A marosvásárhelyi magyar egyetemisták a SicCardot használják, de a székelyföldi diákok 70 százaléka Kolozsváron folytatja tanulmányait, így a partnerséggel megkönnyítenék a váltást is, csak az egyetemi adatokat kell csatolni, hogy valaki Székelyföldi diákigazolványról A kártyára váltson. Ugyanakkor ők, ha hazajönnek vakációzni, hétvégére, itthon is élhetnek a kedvezményekkel – magyarázta Zsigmond József.

A kolozsvári magyar diákigazolvány négy éve létezik, tíz hónapos munkára volt szükség, hogy elindíthassák, és akkor ez volt az egyetlen ingyenes diákkártya, amellyel elérhető volt a városon belüli utazási kedvezmény. A kezdeti 3000–3500-ról mára 6000 fölé emelkedett a kedvezményezettek száma, és nemcsak utazásra használható, éttermek, szépségszalonok, fitnesztermek nyújtanak árengedményeket az A kártya tulajdonosainak – mondta el Lőrincz István Zoltán, a KMDSZ elnöke. Bíznak benne, a mostani társulással tovább bővítik az igénylők körét, és könnyebbé válik a hozzáférés is.

A székelyföldi csapat kommunikációs szakembere, Mandel Szabolcs új honlapjukat mutatta be (diakigazolvany.ro), amelyről hamarosan elérhető lesz a kolozsvári igazolvány internetes oldala is (akartya.ro). Partnereik sorát is bővítenék, cégek jelentkezését várják.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Washington Monument
Washington Monument
Küldő: Szilaj Botond
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload