BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Főhír » Főhír

Elindult az útfestő gép

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 25. péntek, 07:23
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Főhír
 

Megérkezett a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által megrendelt útfestő gép, és már dolgoznak is vele – egyelőre még óvatosan, de Antal Árpád polgármester reményei szerint nyár végére az egész városban újrafestik az útjelzéseket. Az útjavítások is megkezdődtek, a folyamatban levő korszerűsítések mellett foltozásra és új burkolatok elterítésére is szerződést kötöttek.

Jövő héten folytatódhat a Váradi József utca korszerűsítése. Fotó: Albert LeventeAz útfestő géppel egyelőre lassan haladnak, tanulgatják a működését, de több gyalogátjárót, biciklisávot és parkolóhelyet újrafestettek már, és mindennap lesz majd valamilyen megújuló útjelzés a városban – közölte az elöljáró. Az útjavításokon a megyei utászcég dolgozik két csapattal, akik a kisebb lyukak foltozásán kívül nagyobb „szőnyegeket” is újraaszfaltoznak, például a Jókai Mór utcában, ahol tavaly már több szakaszon is új burkolatot öntöttek, de nem tudtak folyamatosan dolgozni.Egyes utcák – köztük a Bem József, az Árnyas és a Jövő – teljesen új koptatóréteget kapnak. A szerződésben az is szerepel, hogy 48 óránál hosszabb ideig egyetlen felmart szakaszt sem szabad úgy hagyni.

Antal Árpád elmondta: jövőtől már ezeket a kisebb útjavításokat is saját kezébe szeretné venni az önkormányzat, de bízik abban, hogy a megyei vállalat is iparkodni fog; eddigi tapasztalataik ezzel a céggel jónak mondhatók.

Rosszul áll azonban a Kós Károly utca szénája: még mindig nem sikerült minden kérdésben egyezségre jutni a kivitelezővel, és ha jövő hé­ten sem rendeződik a helyzet, akkor valószínűleg szerződést bontanak vele. Nagyon sok érv szól emellett, ellene pedig az, hogy új közbeszerzést kell majd kiírni, és emiatt nagyon elhúzódhat a még csak negyed részében (és vitatható minőségben) elkészült utca korszerűsítése. Ha szakításra kerül a sor, akkor ott is foltozni fognak, ha pedig mégis sikerül közös nevezőre jutni a vállalkozóval, júniusban folytatják az utca teljes fel­újítását.

Ugyancsak júniusban, de már a hónap vége felé várható az Andrei Şaguna utca korszerűsítési munkálatainak kezdete: a tervezésre és kivitelezésre meghirdetett közbeszerzés lejárt, a műszaki terv leadási határideje június 18-a. Az Ág utca felújítási terve is elkészült már, erre a városháza néhány módosítást kért, és csak ezek után, külön hirdetik meg a versenytárgyalást a kivitelezésre. A József Attila utcában is foltozni fognak, a végére még nincs szerződés.

Dolgoznak viszont több más helyszínen: a László Ferenc utcában jelenleg a víz- és csatornahálózat kiépítésén, az Ifjúság sétányon az oszlopok eltávolításán és a járdán; nemsokára felkerül a koptatóréteg is, ezt várhatóan egyszerre terítik le a Fecske és a Kertész utcában is.

A Váradi József utca felső részén az alapozási munkálatokat a gyengeáramú rendszerek (internet és távközlés) kiépítése miatt szakították meg, ezeknek a cégeknek azonban május 28-án át kell adniuk a terepet, és akkor ott is folytathatják az út korszerűsítését.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Vásár
Vásár
Küldő: Laukovics Hunor
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload