BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Holnap legyenek a ti vendégeitek

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. május 25. péntek, 07:30
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Nemes feladatot vállalt fel több mint másfél évtizede a sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Napközi Otthon, mely a székely mesékben rejlő ízes, értékes magyar nyelvet Elek apó meséi révén kívánja megismertetni és megszerettetni a legkisebbekkel. A címbeli zárómondatot pénteken több óvodástól is hallhatták szülők, pedagógusok és meghívottak a Kónya Ádám Művelődési Házban, ahol háromszéki óvodások mesemondó találkozóját tartották.

A vénasszony és a halál című mesét Demeter Ábel hozta el a találkozóra. Fotó: Albert LeventeA Benedek Elek szellemiségét ápolni hivatott tizenhatodik seregszemlére idén 15 óvodás hozta el legkedvesebb, mind­annyiunk Elek apójának tollából született vagy általa gyűjtött meséjét. Székely ruhába öltözött lányok és fiúk ültek be sorra a virággal, mézeskaláccsal díszített színpadon előkészített székbe, s mondták ízesen, hangzatosan az óvó nénikkel vagy édesanyákkal kiválasztott és begyakorolt történeteket. Közben a bölcsek tanácsa, azaz a Szebeni Zsuzsa, Nagy Zoltán és Balázs Orsolya alkotta szakmai zsűri figyelmesen hallgatta az ifjú, lelkes mesélőket, akiktől egyebek mellett azt is megtudtuk, mióta eszi meg a cica az egeret, illetve mióta üldözi a kutya a macskát, a macska meg az egeret. Hallhattuk mások mellett a vénasszony és a halál vidám történetét, s szó esett a párt választó szegény legényről is, ki olyan szomorú volt, mint a háromnapos esős idő, ám végül – több megpróbáltatás árán – felesége lett egy szép királykisasszony. S még mielőtt a mesék világát megidéző óvodások megpihenhettek volna, Dancs Máté, a Székely Mikó Kollégium diákja vidám verssel lepte meg a közönséget, a jól megérdemelt szünetben pedig mindenki frissen sült, illatos fánkkal csillapíthatta izgalmát, éhségét.

A Sepsiszentgyörgy önkormányzata támogatásával, valamint az Elek apó cimborái Alapítvány hozzájárulásával megvalósult találkozó minden résztvevőjét mesetarisznyával ajándékozták meg a szervezők, az oklevél és kitűző mellől pedig nem hiányzott a könyvjutalom és a játék sem.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

buggyan a tavasz
buggyan a tavasz
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload