BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Székely autonómia – Tőkés László megtévesztő szerepe

Olvasóink értékelése: / 3
Értékelés:
2009. augusztus 23. vasárnap, 11:43
Írta: Nagy Attila (Puli)   
Kategória: Olvasói hírek
 

Tőkés Lászlónak mint EP képviselőnek csak úgy reflexből is igazolnia kell az EP-ben való létét, fontosságot tulajdonítva ott önmagának. Meg kell magyaráznia a választóinak: nagyon fontos, hogy ő ott van. És meg is magyarázza, hogy az EU a kulcsa az autonómiának, megmaradásunknak trianoni hazánkban.

De mi is ez az Unió? Egy totalitárius hatalmi konstrukció. Ami különös, hogy a hatalomgyakorlás célját illetően nem látok különbséget a NATO és a Varsói Szerződés között, az EU és a KGST között. Mindannyian kozmopolita, nemzetek fölötti szervezetek, melyek nem a nemzetek érdekeit szolgálják.

A Párizsi Békeszerződés idején a magyar kommunistákat nem érdekelte, hogy hol lesz például Románia és Magyarország között a határ, mert a kommunista internacionalizmus megold, véglegesen, minden nemzetiségi kérdést, tehát abból nem kell ügyet csinálni, hogy hol lesz a határ. A román kommunisták nem bízták a határokat a kommunista internacionalizmusra, hanem keményen ütötték az asztalt Moszkvában, és egyebütt, ahol kellett, nekik lett igazuk.

Tőkés egy újabb internacionalizmusban bízik, az EU-ban, melynek a szerepét nem látom egyébben, mint a hatalom birtoklásában és nem abban, hogy kis népeknek igazságot szolgáltasson, többek között.

Nem tudom, Tőkés hogy nem tanult a történelemből, hogy nekünk a magyarságnak a kommunista internacionalizmus nagyon betette az ajtót. A magyar kommunisták voltak az egyetlen nemzetietlen kommunisták, ezt Heller Ágnes is megállapította, akik a környező népek kommunizmusával ellentétben a nemzeti öntudat gyengítésén fáradoztak, aminek az eredménye meg is van, mert a Nolblogon olyanokat lehet találni, kik Sólyommal szemben, közvetve, a szlovák Ficónak adnak igazat, hogy “minek kellett erőltetni a Komáromba menetelt.” A kisebbségi magyarságot meg nemzeti kommunista diktatúrák olvasztgatták be, a magyar kommunista diktatúra áruló közömbössége mellett.

Tőkés az erdélyi magyarságot és a székelységet félrevezeti, amikor az EU-ba vetett bizalommal hiteget, hogy az majd megold mindent. Megold mindent, annyira, mint a kommunista internacionalizmus, vagy még rosszabb lesz nekünk a nagytőke internacionalizmusa, mert fejlett agymosásával a nemzetet a lelkében támadja meg, ahol amúgy is gyengék vagyunk.

Ideje volna már nekünk székelyeknek, magyaroknak felébredni a Tőkés-imádatból és végre valósan látni Tőkést, hogy csak hiteget és nem tesz egyebet, mint a többi.

De azt hiszem, hogy Tőkésben a nemzet identitászavara munkál. Egy ember, ha minden áron egy külső mintával akar azonosulni, mi nem ő, akkor annak az embernek belső identitászavarai vannak. A magyarságot a történelmében az jellemzi, hogy állandóan valahova kényszeresen igazodni akart, valami külső mintához akart igazodni mindig: kényszeresen keresztény, európai akart lenni, azután kényszeresen modern európai, utána kényszeresen kozmopolita kommunista.

Érdekes módon a magyarság mindenkori vezetői az európaiságot, a kommunizmust nemzettagadó formájában értelmezték, ahogy más nemzeteknél nem találjuk. A nemzeti, népi kultúra sehol sem olyan megvetett, mint Magyarországon teszik, egy olyan európaiság nevében, amit nyugaton nem találni, – épp Európában érték a népnemzeti kultúra, sokkal nagyobb mértékben, mint Magyarországon.

Magyarországon a II. VH után nem lehetett bűntudat nélkül magyarnak lenni, ez a mai napig érezteti a hatását, melynek eredménye a ma is dívó kozmopolita nemzettagadás. A magyar nacionalizmus abban téved, hogy ezt a külső ellenség számlájára írja kifejezetten. Az igazság az, hogy egy nemzetet, ha ennyire ki lehet vetkőztetni nemzeti identitásából, akkor annak a nemzetnek belül is problémái vannak a nemzeti identitásával. A magyarsággal azért tudott és tud ennyire elbánni a külső ellenség, mert a belső szellemi és lelki identitásával hatalmas bajok vannak: a magyarság több évszázada komoly identitászavarokkal küzd és ez az igazi oka nemzeti tragédiáinknak és az után jön a külső ellenség, ezt jó volna már ennyi tragédia után észrevenni.

Mindenáron azért akartunk, nemzettagadó módon, kényszeresen valahova igazodni mi magyarok, mert belül a nemzeti lélekben komoly identitászavaraink vannak, és ezt a külső ellenség, aki sokszor az országon belül van, országvezető politikusnak álcázza magát, meg is nyergelte és nyergeli, hogy pusztítsa a magyar nemzeti öntudatot, mi még maradt, azt a keveset. Kedvenc fegyverük a cinizmus, ezt látom a Nolblog kozmopolita publicistáinál. De a cinizmus mindig szellemi nullaságot takar.

Ahol meg ilyen komoly identitászavarok vannak a nemzet lelkében, ott az autonómia-törekvésnek épp az alapjai hiányoznak, ilyen esetben a törekvés pusztán teoretikus, igazi belső horderő nélküli.

Nagy Attila Puli

 


 

Hozzászólások
 
sinala: ???????????
Igazat szól a billentyüd.
Arrol a Tőkésről (nem tökös) beszélsz aki Ilyen Becali, Kovács László stb kaliberü emberekkel űl az eu-ban?Minek ott csinálni a semit?Itthon is tehetné ugyanezt.Én már vagy 15 éve nem hiszek egyiknek sem.Mi a brailai döngölttúróért nézik az embert hülyének,ki hatalmazta fel óket erre? Sok x-x-x, x-x-x, x-x-x
2009. augusztus 24. hétfő, 23:25
 
John Doe: Hm!
Igazad van .Tőkésnek szereplési viszketeghetnéksége van.Sikerült megosztania a magyarságot és persze a székelységet is.
2009. október 25. vasárnap, 16:46
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Washington Monument
Washington Monument
Küldő: Szilaj Botond
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload