BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Írások kapásból – Bukarestben, Madonna kiállt a romákért

Olvasóink értékelése: / 1
Értékelés:
2009. szeptember 05. szombat, 09:40
Írta: Nagy Attila (Puli)   
Kategória: Olvasói hírek
 

Bukarestben Madonna szót emelt a cigányokért, szóvá tette, hogy Romániában nagyon erős a cigányellenes diszkrimináció. Nagyon erős nemtetszés, hurrogás volt a válasz. Az egyik román újság meg is jegyezte, hogy a románoknak még mindig nem tetszik, hogy szemébe mondják a valóságot.

Tény, hogy Romániában diszkriminálják a cigányokat, nagyon erős cigányellenes hangulat van Romániában. De érdekes, hogy a cigányellenes hangulat ellenére Banel Nicolita, a Steaua Bukarest cigány származású futballistája a legnépszerűbb az országban – a külföldön játszók nincsenek itt figyelembe véve.

Itt egy összehasonlítást kell tennem a cigány- és magyarellenesség között: míg a cigányellenességre sokan felfigyelnek, neves személyek és európai hivatalok, van európai visszhangja, addig a magyarellenességnek, ami Trianon óta létezik és most is tombol, lásd Szlovákiát, nincsen visszhangja, nem probléma Európa számára, de a cigányok igen, az probléma.

De ezért ki a hibás? Ha megnézzük a Trianon előtti magyarországi kisebbségek történetét, megfigyelhetjük, hogy sikerük kulcsa Trianonban a jó lobbizás, a nagyon jó propaganda volt nyugaton. Ezt meg a magyarok tehetetlenül nézték, ahogy Ady látta Párizsból és le is írta.

A “műveletlen” cigányok a “művelt” magyarokat megszégyenítően lobbiznak nyugaton, ezért tud róluk Madonna és ezért emelt szót értük. Mi vagyunk a hibásak, hogy a szlovák nyelvtörvény ellen, értünk nem emel szót senki, sőt, azt mondják az EU-ban, hogy nem sérti a nyelvtörvény a kisebbségi jogokat.

Ahogy Ady leírta az I. VH előtt, nagyon gyenge volt a nyugati propagandánk, önmegmutatásunk, de ahogy nyugaton élő magyarok látják, azóta sem változott semmi, most is a magyar önmegmutatás nyugaton alatta marad például a románénak. Történelmi tragédiánk az, hogy amik Trianonhoz vezettek, azok a nemzeti gyengéink, azokon azóta sem tudtunk változtatni.

Van egy egyszerű népi mondás, hogy a néma gyermeknek az anyja sem érti a szavát. Bennünk magyarokban van egy nagy adag nemzeti nárcizmus, elvárnánk, hogy anélkül, hogy kitátanánk a szánkat, nyugat a segítségünkre siessen, sajnáljon és nyalogassa sebeinket, és rendezze dolgainkat, a mi javunkra.

Trianonért soha nem fog sajnálni bennünket senki, hiába várjuk azt mindjárt száz éve.

Minden nemzet himnusza, jellemének, életfelfogásának rövid foglalata, lelkének lenyomata. Nemzeti nárcizmusunk nagyon jó kifejezője himnuszunk, a Magyar Himnusz, melyben Kölcsey magyar lelke azt írta, hogy egy esetleges magyar nemzethalál esetén, a népek szemében gyászkönny fog ülni – hát ez mindent elmond, hogy milyen passzív önsajnáltató, a sajnálatot passzív módon elváró nép vagyunk, és ebben gyökerezik az a sok sebnyalogató Trianonozás.

Egyet jegyezzünk meg, hogy sem a demokrácia, sem a tolerancia szónoklatok, sem a másságról szóló nagy előadások nem fogják soha felülírni az erősebb kutya természeti törvényét.

A propaganda nem más, mint a nemzeti érdek védelmének törvényesen engedélyezett agresszív formája – ebben is az erősebb kutya törvénye munkál. Az önmagát állandóan sajnáló népből épp az önmegtartó természeti törvény hiányzik, és ezért a cigányok nem hibásak, ha ehhez a törvényhez közelebb élnek, bennük a javukra munkál az erősebb kutya törvénye. Mindig is az erősebb kutya törvénye lesz a nemzeti megmaradás törvénye, és nem az emberi és közösségi jogok, mely nemzet ezt tudja, megmarad, ki nem, elvész. Nehogy mi, a más népekkel szembeni irigység közepette, hogy jobban alkalmazzák az erősebb kutya törvényét, elvesszünk.

Nagy Attila Puli


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

fények, árnyak
fények, árnyak
Küldő: adri
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload