BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Botrány!

Olvasóink értékelése: / 1
Értékelés:
2009. december 01. kedd, 18:42
Írta: Barni   
Kategória: Olvasói hírek
 

Keddre virradóan kiutasított a városból 50 borotváltfejű, román zászlóba burkolózó fiatalt Sepsiszentgyörgy polgármestere. Antal Árpádnak feltűnt az Új Jobboldal, magát az 1927-ben alapított, fasiszta ideológiájú Vasgárda utódjaként meghatározó szervezet zászlójával feldíszített, bukaresti rendszámú autóbusz. A busz a Mihai Viteazul Líceumnál állt meg, ám a polgármester megtiltotta, hogy bemenjenek az oktatási intézménybe, és oda kérette az iskola igazgatóját. A helyszínen megjelent Ioan Lacatusu is, aki idegesen utasította el a Régió Rádió mikrofonját és a Duna Televízió kameráját, mondván, hogy jobban tettük volna, ha a tegnapi kolindáló estre jövünk, nem ilyenkor lábatlankodunk.

Minthogy a szervezőktől nem sikerült információt szereznünk, megpróbáltunk szóba állni a vendégekkel, de sajnos román kiejtésünk nem ütötte az elvárt akadémiai szintet. Egy üvöltő fiatal kikérte magának, hogy magyaros akcentussal gyalázzuk meg a román nyelvet.

Eközben a polgármesterrel arról nyitottak vitát a fiatalok, hogy ki, hol van otthon. Mint mondták, ők vannak itthon, mert nekik a személyijükben azt írja, hogy Románia, a miénkben is azt írja ugyan, de mi nem vagyunk itthon. Jöttmentek, Mongóliából való hazátlanok lennénk az összesen, és Székelyföld különben sem létezik. A polgármester szorgalmasan biztatta őket, hogy menjenek szépen haza, és mi is maradunk itthon, de nem sok eredménnyel.

A közösségi rendőrség nem jött a helyszínre. Antal Árpád elmondta: Hadnagy István igazgató telefonon közölte vele, hogy hívja nyugodtan a rendőrséget, mert a közösségi rendőrség nincs mit csináljon. A polgármester így aztán a rendőrséghez fordult, akik három járőrkocsival érkeztek a helyszínre és lassan visszaterelték a társaságot az autóbuszba. Eközben úgy igazán beindult a szavalókórus.

„Románia a mi hazánk, és szarunk a ti Magyarországotokra” – üvöltötték hosszasan, magukból kikelt fiatalok.

 A Mihai Viteazul Főgimnázium igazgatója kiábrándultan nézett a busz után. Albu Radita azt mondja: 23 éve tanít ebben a városban, de ilyen alakokkal még nem találkozott. Mi nem ilyeneket nevelünk – mondja az igazgató.

Miután elmentek, Ioan Lacatusu sűrű elnézéskérések közepette erősen árnyalta korábbi megnyilatkozását. Szemenszedett hazugságnak nevezte, hogy ő hívta volna ide ezeket a fiatalokat, és azt mondta: méltó megemlékezést akar december elsején, és az is lesz.

Antal Árpád azt mondja: sem bukaresti, sem budapesti szélsőségesek nem hiányoznak innen, hogy megmondják, hogy hogy kell itt élni. Ezek idejönnek, csapnak egy nagy cirkuszt, aztán hazamennek és eldicsekednek vele, hogy megvédték a nemzeti értékeket. Mi azonban itt maradunk és holnap is azokkal kell együtt élnünk, akik itt laknak – mondta a polgármester, aki kétségbe vonta Ioan Lacatusu szavait. Mint mondta: kutyából nem lesz szalonna. A Hargita Kovászna megyei európai tanulmányi központ igazgatója 1989 előtt is főállásban Székelyföld elrománosításával foglakozott, és most is erről szól a mandátuma.


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

London
London
Küldő: Ráduly Attila
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload