BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Székely autonómia – Jobbikos propagandával vakított székelyek

Olvasóink értékelése: / 2
Értékelés:
2010. június 13. vasárnap, 18:48
Írta: Nagy Attila (Puli)   
Kategória: Olvasói hírek
 

Az autonómia alapja az autonóm ember és nem az intézmény önmagában véve. Az autonóm intézményeink csak eszközök az autonóm ember kezében. Az ember autonómiájától függ az autonóm intézmények autonóm volta. Hatékonysági fokuk az ember autonómiájától függ.

Az érdekes az, hogy az autonómiáért való nagy lelkesedésben épp az autonóm embernek, az autonóm gondolatnak nincsen helye. Vannak, akik az autonómia kritikáját autonómia ellenességnek tartják.

Vannak, akik csak egyszerűen autonómiát akarnak, de nem látják, hogy a nemzetet olyan belső, negatív folyamatok emésztik, évszázadok óta, amikkel ha nem nézünk szembe és nem számoljuk fel, akkor homokra épített ház lesz az autonómia építménye.

Az autonómiázás hibája, hogy csak intézményben gondolkodik és nem szellemben is, nálunk az igazi mély bajok ott vannak.

Ezt igazolja, hogy problémáink, mint például az, hogy időközönként az öngyilkossági statisztikákat mi vezetjük, magyarok, székelyek, messze nem intézményesek, hanem mélyen szellemiek, lelkiek.

A kötelző lelkesedéstől nem látják sokan, hogy több évszázada egy folyamatos visszaszorulásban vagyunk a Kárpát-medencében, amit nem tudok nem összefüggésben látni az öngyilkos hajlamunkkal. Ahol önpusztító a nemzet, ott azt már az autonómia sem állítja meg. Azt szoktam mondani, hogy nekünk a problémáink nem is annyira jogiak, intéményesek, hanem szellemiek, lelkiek.

A Székelyföldre importált jobbikos propaganda sem segít abban, hogy az igazi problémáinkat a maguk mélységében lássuk, sőt megakadályozza a mélyen látást, az igazi problémák meglátását. De minden propagandának ez a gyengéje, hogy nem enged mélyen láttatni. A jobbikos propaganda inkább székelyvakításra jó, nem egyébre, és csak a bunkója vevő rá a székelyek között is.

Autonómiát csak egy szellemileg, lelkileg egészséges közösségre lehet építeni – de csak az is tudja kiharcolni.

Nagy Attila (Puli)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Csíksomlyó - Búcsú 2009 5.
Csíksomlyó - Búcsú 2009 5.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload