BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Sepsiszentgyörgy képe "idegen" szemmel

Olvasóink értékelése: / 1
Értékelés:
2010. november 09. kedd, 10:53
Írta: Somogyi Attila   
Kategória: Olvasói hírek
 

Egyre több időt töltök Sepsiszentgyörgyön. És egyre jobban szeretem a várost, de egy nagy hiányérzetem van.

Nem a természeti szépségével van gondom, mert az egyszerűen gyönyörű, különösen a várost körülvevő hegyek miatt. Az épített környezettel sincs semmi baj, mert bár láthatóan nem tehetős városról van szó, egyértelműen látszik a városvezetés célja, hogy megszépítse az utcákat, épületeket, így lakhatóbbá, élhetőbbé téve a várost lakói, vonzóbbá  a turisták számára. Ilyen szempontból azt is mondhatom, megszerettem Szentgyörgyöt. Emberléptékű, kedves hely, ahol a magamfajta jöttment idegen hamar úgy érzi, tudna itt élni is.

A baj csak akkor kezdődik, amikor a hozzám hasonló sportimádó mozogni szeretne. Egyszerűen nincs hol. Két hetet töltöttem el a városban, de olyan közösségi teret, ahol lehetne focizni, kosárlabdázni, nem találtam. Egyedül a piac melletti teniszközpontra leltem, ami ilyen jellegű lehetne, de az sem nyilvános, ráadásul ahogy hallottam, a sorsa is bizonytalan. A kis stadion állapota, játékfelülete miatt pedig alkalmatlan igazi sportolásra.

A lehetőségek hiánya mellett engem leginkább az a kérdés foglalkoztat, hogy a város hogyan foglalkozik pl. az ifjúság egészséges életmódra történő nevelésével? A kulturális programok fontosak, közösségformáló erejűek, de ezek a szellem erősödését szolgálják. A testi fejlődés is legalább olyan fontos, ezeket pedig nyilvános, a város által fenntartott pályákkal (is) lehet segíteni. Az iskolai sportfoglalkozások semmi pluszt nem adnak ezen a téren.

Természetesen tudom, hogy mindez pénzbe kerül, sok pénzbe. De ha valami, akkor ez megtérül, még ha nem is lejben/euróban mérhető az eredménye. Kevesebb utcán csellengő gyermek, értelmesen eltöltött szabadidő, egészségesebb, erősebb test, ami a szellemet is jobban erősíti - ezek a hozadékai. Európai Uniós (esetleg kormány?)támogatásra pedig lehet pályázni, biztosan léteznek rá keretek. Tudom, mert lakóhelyemen is így épültek műfüves focipályák, nyilvános kosárlabda pályák, kisebb terek egy-két palánkkal. A műfüves pályák hétvégén meghatározott időben ingyenesen használhatók a nyilvánosság számára, ami nagyszerű kezdeményezés, Abból láttam Sepsiszentgyörgyön is párat, esetleg megfontolandó lehetőség.

A fiatalokon túl pedig ne feledkezzünk meg a magamfajta korosabb felnőttekről sem, mert a sport, a mozgás nem korfüggő tevékenység. Bizonyosan igény lenne rá minden korosztály számára. Ezzel a plusszal lehetne a város még otthonosabb és polgárbarátibb. Persze gondolom, a helyiek még ezer más problémát is fel tudnának sorolni... Mint ahogyan látok, hallok én is sokat, de azt majd máskor.

(http://geller.blog.hu/2010/10/27/sepsiszentgyorgy_a_szeretheto_idegen)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

"Tejtermelés"
Küldő: Fadgyas Egmond
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload