BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Kökösi reflexiók – Polgármestert is csak két mandátumra, mert fennáll a maffiózus vezetés veszélye

Olvasóink értékelése: / 3
Értékelés:
2011. március 11. péntek, 11:40
Írta: Nagy Attila (Puli)   
Kategória: Olvasói hírek
 

Nem tudom, de vannak hátrányai annak is, hogy valaki akár tíz, tizenöt évig is lehet polgármester, vagy még tovább. Két mandátum elég volna. Szerintem a rendőröket is kéne gyakrabban cserélni egy adott településen. Ezt mind miért?!

Megvan a veszélye, hogy kialakul egy községi maffiózus faluvezetés, ahol egyeseknek lehet, ketteseknek nem. Természetesen a kettesnek, aki ki meri tátani a száját, az illető polgármester azzal próbálja befogni a száját, hogy neki is sok el van nézve. De feledi, hogy másoknak még több el van nézve: ukrán bagóval való feketézés; engedély nélküli házújjáépítés.

A maffiózus faluvezetés esetében megvan a veszélye, hogy a vezetés részrehajló lesz. Tegyük fel, hogy telke ügyében valaki egy ügyészségi feljelentést tesz, meg van a veszélye, hogy a polgármester minden kapcsolatát beveti, hogy az illető feljelentőnek ne legyen igaza. A rendőrség esetében megvan a veszély, hogy a feljelentőt a nyilatkozatíráskor maga a rendőr vezeti félre, így törve ki a feljelentés nyakát.

Természetesen ebben az esetben is volna veszély, mert a maffiózus hagyomány továbbmehet, a régi polgármester kéz a kézben összejátszhat az újjal, a feljelentő ellen. Például a régi polgármester lányáéknak van egy ügyész családi barát, az majd gondoskodik, hogy ki legyen törve a feljelentés nyaka.

Vagy olyan problémák keletkezhetnek, hogy az illető polgármester erőlteti az életfogytiglani újraválasztást és akkor felelőtlen költekezésekbe bocsátkozik, hogy minden áron felmutasson valami építkezést, aszfaltozott út például, választás előttre időzítve a befejezést, így eladósítja a polgármesteri hivatalt, mert ugye egy része banki kölcsönből volt fedezve a nagy megvalósításnak.

Vagy olyan problémák keletkezhetnek, hogy a kazánház más szerepet is be fog tölteni, például a hivatal személyzeti bárja lesz, ahova munkaidőben viszik tízüvegszámra a sört és egyebeket.

Na de fennáll egy olyan veszély is, hogy a polgármester a jó kapcsolatai révén intézkedik, hogy semmi rossz ne jelenjék meg a lapokban róla, a falu vezetéséről, a faluban történtekről, mert minden ugye lejáratás, rossz szándék, a faluban minden ok.

Vagy fennáll a veszélye, hogy egy hölgy éveken keresztül ukrán bagóval és egyéb fekete áruval feketézhet, majdnem feketén üzlet van nála, és a hatóságok vakok.

Olyan problémák is adódhatnak, hogy egyeseknek nem kell betartani az építkezési engedélyek törvényeit, a bontás és építés törvényét – aki meg jelent, azt félemlítik meg a hatóságok, és nem a tövényszegőt büntetik meg. Például egy olyan lakás esetében, ahol a vagyonmegosztás meg sem volt.

Az már a szerencsétlenség teteje egy falu részére, ha az évtizedénél több ideig regnáló polgármester még titkoszolgálati ügynök is.

Azt hiszem, ha Caragiale feltámadna és bejárna egy néhány falut, nem lepődne meg, hogy a két világháború óta nem változott semmi.

Bármilyen hasonlóság valamely falu esetével csak a véletlen műve, ezek fiktív példák, de nagyon érdemes elgondolkodni rajtuk.

Nagy Attila (Puli) – Kökös


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

London
London
Küldő: Ráduly Attila
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload