BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Kökösi reflexiók – Esetünk, Craciun Adrian kökösi rendőrrel

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2011. március 13. vasárnap, 15:40
Írta: Nagy Attila (Puli)   
Kategória: Olvasói hírek
 

Létezik a gyanúja, hogy a Kökösi rendőrség, meg az a gyanú is fennáll, hogy Sántha Gyula polgármester áll a hátterében, hogy az ügyészségi feljelentésünk nyaka, a telkünk ügyében, ki van törve.

Nagyon különös volt az egyik feljelentéssel kapcsolatos nyilatkozat írás. Craciun Adrian kökösi rendőr vette fel a nyilatkozatot, ami azzal kezdődött, hogy mi az ő álláspontja és nem az, hogy mi a mienk. Mivel a feljelentés tartalma többlet földeladás gyanúja volt (bizonyítékokkal), az ügyhöz hozzátartoztak bizonyos számítások. A rendőr hamar bebizonyította számításokkal, hogy márpedig nincsen igazunk. A nyilatkozatírás lényege az volt, hogy bebizonyítsa: nincsen igazunk, minden rendben. Mivel ő más számítási módszert követett, kóta szerint számította és nem úgy, mint én, négyzetméter szerint, nem tudtam követni. Mondtam, én nem értem. Erre arrogánsan rámszólt: "nem akarja érteni" - már ,mint én, nem akarom érteni az ő magyarázatát. A lényeg az volt, gyanúm szerint, hogy kicsikarni egy nyilatkozatot, melyben beismerjük, hogy tévedés az egész – és a Kozma család, Alexandru és Elisabeta, nyugodtan telekkönyveztethetnek, mert be van bizonyítva, hogy semmi gond az adásvételi szerződésükkel, mely bizonyítékként szerepel a perben, melyben kérik a vagyonközösségből való kilépésüket. De ugyebár Kozmáné a polgármesterék csicskása volt, ami gondba ejt.

Hát meg is írtam a kedvére való nyilatkozatot a rendőrnek, mert összezavarodtam és észrevettem, hogy van egy számítási hiba benne – ami végül is nem befolyásolta a többleteladás tényét. Gondoltam, visszavonom, újraszámítom és új feljelentést teszek.

Az újraszámítással rájöttem, hogy hol volt a trükk, mivel szívatott meg a rendőr, vagyis mire gyanakszom, hogy történt. A Certificat de mostenitorban, az Örökösödési igazolásban, a bevezető részben a telekkönyv teljes leírása van, ami az összterületet meg az elhunyt tulajdonát illeti. Alul szerepelt, hogy ténylegesen mi képezi a hagyaték tárgyát, ami kevesebb volt, mint az össz tulajdon, egy kóta nem volt bevíve a hagyatékba. Na itt volt a csel, hogy nem vitték be, de létezik a gyanúja, hogy eladták a feleségem anyja és nővére, Zsigmond Mária. Vagyis az ő részüket a 3/28 részből el is adták a gyanú szerint, de tovább telekkönyveztették is. Valószínű azt tervezték, hogy el is adják, és nagy lelkűen le is mondanak róla, ugyanarról a területről. Feltételezésem szerint a rendőr csele ott volt, hogy számítási alapul nem azt vette, ami ténylegesen bent volt a hagyatékban, hanem az össztulajdont, mi szerint, ha alapul vesszük, minden rendben van.

Nagyon érdekes, hogy a feljelentésünk annak a rendőrnek van adva, kiről, ha nem is név szerint, de cikkben kipellengéreztem a Nyugati Jelenben – nem bosszú ez véletlenül, azóta is kérdezem magamban. Nem lehetőség van adva neki a bosszúra, a gyanúm szerint, hogy aztán Szentgyörgyön kedvesen szembevigyorogjon, hogy a második feljelentésnek is kitörte a nyakát – aminek fennáll a gyanúja.

Természetesen ez úgy van beállítva, mert rég megy az ügy, hogy mi vagyunk a „piszkapetik”, és akik eladták és a vevők a rendesek, kiket mi piszkálunk.

Ebben a szellemben viszonyult a feleségemhez a kökösi református lelkész is, Kovács Levente, aki azt mondta a feleségemnek, hogy magát a nővérei is megvetik (Zsigmond Mária, Török Piroska). Kérdem én azt, hogy milyen lelkész, aki valakinek a megvetésével egyetért – biztos, hogy nem a jézusi szeretet beszélt belőle. Jézus nem potyára vetette meg kora egyházi vezetőit. Az érdekes az, hogy akik ma a szószékról Jézusra hivatkoznak, nem különbek azon zsidó vallási vezetőknél, kiket Jézus megvetett.

De nézzük meg, hogy volt a házeladás, kiket véd Jézus szolgája?! Amikor eladták Kozmáéknak, arról volt szó, hogy határok maradnak, csak azt adják el, mit az öregek használtak, hogy végül kiderüljön, hogy az udvarunknak is majdnem fele el van adva. Nem beszélve az utólagos homályosításokról, hogy itt a határ, hogy nem ott, csak egy kicsit vesznek el – ez a vevő, Kozma úr homályosítása volt. Aki, amikor az adásvétel után valami léceket hoztam el az udvarról, hisztérikusan hátrarohant hozzánk és félrevezetésből tappogtatott a határon, ameddig az öregek használták, hogy de értsük meg ott a határ. A rendőrség is gyorsan a segítségükre sietett, hogy márpedig nincsen mit ott keressünk, mert el van adva.

Egy idő után Kozmáék lebontották a házat, úgy kétharmadba, hogy újjáépítsék. Feljelentettük, mivel aztán visszakoztunk. Sántha Gyula polgármester a jelentés nyomán kijött és nagyon érdekes szövege volt, hogy ha nem tetszik valami, mi költözünk a kétharmadába lerombolt házba és Kozmáék a mienkbe, vagyis az volt a gyanúm, hogy megfélemlítéssel vagyunk manipulálva – sajnos aminek akkor be is dőltem. Nem tudom, hogy amikor beszélgettünk Sántha Gyula polgármesterrel, valami szörnyen büdös alkoholszagot honnan fújhatott arra a szél.

De nem csak az építkezéseket ellenőrző hivatalnál jelentettük – ahol megint az volt az érzésem, mintha meg akarnának félemlíteni, mert a főnök azt mondta, mindenki megjárhatja, kérdésemre aztán visszakozott, pontosított, hogy csak azok, kik bontottak – hanem a rendőrségen is Kökösben. Frunza Neculai helyi rendőr parancsnok, érdekes módon, amikor érdeklődtem, hogy milyen hivatalba lehet jelenteni, nem oda küldött, ahova kellett volna menni, hanem egy olyan megyei hivatalba, ahol feltételezhető, hogy Kozmáéknak volt ismerősük, emberük.

Annak ellenére, hogy visszavontam a feljelentést az építkezéseket ellenőrző hivatalnál, Kozmáéknak azt mondták, hogy nem szabad építkezni, vagyis újjáépíteni. Természetesen ők újjáépítették a házat. Engedélyük nem volt, hogy lett volna, mert a vagyonközösségből nincsenek kilépve, tehát törvénytelenül építették újra a lakást, gyanúnk szerint. Érdekes, ezt a kökösi hivatalosságok nem látják – főleg, ha a tulaj csicskás a polgármesteréknél. Sántha Gyula polgármester, a napokban történt telefonbeszélgetésünkben azzal a csellel jött, hogy sok el van nézve nekünk. Kérdem én azt, hogy másnak nincsen több elnézve?! Vagy valakik nem maguknak néznek el dolgokat?!

Végül is mire alapozom gyanúmat Sántha Gyula kökösi polgármester esetében?!  Már a telekeladás után rögtön tettem egy ügyészségi feljelentést, annak alapján, hogy a vevő Kozma Alexandru azt mondta, hogy már átírattták, amit én vagyonmegosztás nélkül jogtalannak tartottam, ami nem történt meg, ezért tettem ügyészségi feljelentést, miben Gramada szentgyörgy közjegyző érintve volt, kinél a hagyaték történt. Végül kiderült, hogy Kozma félrevezetett és a feljelentés alaptalan volt. De innen kezdődött gyanakvásom Sántha Gyula kökösi polgármesterrel kapcsolatban. Ő egy levélben, egy másik ügy kapcsán rámírt, hogy ne jelentegessem a közjegyzőt - Gramadat. Nagy a gyanúm, hogy Közmáék érdekében képes volt túllépni hatáskörét, mert neki semmi köze, mint kökösi polgármesternek, hogy én jelentek vagy nem, egy szentgyörgyi közjegyzőt - és ne feledjük, hogy  a rendőrség az ő alkalmazottai is.

A kökösi rendőrségről meg több cikket írtam, a netten, a Háromszékben és a Székely Hírmondóban, addig, míg valaki nem intézkedett, ezt gyanítom, hogy a kököst kritizáló cikkeim ne jelenjenek meg a helyi sajtóban - ez is a sajtószabadság, erre is oda kéne figyelni, nem csak a magyarországi sajtószabadság problémákra. Vannak, akik Orbánéknak adnak itt igazat a sajtószabadság ügyben, egy állampolgárságnak nevezett papiros miatt, közben lábbal tapodják az erdélyi, székelyföldi véleményilvánítás szabadságát. A netten Sántha Gyula kökösi polgármestert is kritizáltam, valyon az egész nem bosszú is?!

Egyet garantálunk, hogy ez a földügy nem egykönnyen fog véget érni. Egy bírósági döntés még nem a világ.

Nagy Attila (Puli) – Kökös, Kovászna megye


 

Hozzászólások
 
berekmeri: Nem hiszem, hogy Pulinak igaza lenne!
Nem hiszem, hogy Pulinak bármiben is igaza lenne, mivel ő rengeteg ilyen jellegű nettes cikkében, a fontos erdélyi magyar politikai és kulturális személyeken kívül (Tőkés László, Farkas Árpád, Szilveszter Lajos, stb.) egy olyan általam nagyra becsült és a hétköznapi gyakorlati életben is maximálisan erkölcsösnek és igazság-szerető személyt gyalázott és mocskolt, sőt: egyenesen le sarlatánozott, akitől én rengeteget tanultam és akinek egész életemben hálás vagyok: Kozma Szilárd költőt, írót és asztrológust.
Íme a Puli sötét gyalázkodása miatt gazdasági csődbe jutott, négy gyermekes Kozma Szilárd magyarázó cikke, amit a spiritualis.blogter.hu c. portálon lehet megtalálni: Nagy Puli Attila teljesen ártatlanul, anélkül, hogy egy fél szóval is bántottam volna, el kezdett engem rágalmazni, amiért nem adtam neki a Turula lányunk születése idején, úgy mint máskor, általa soha vissza nem fizetett kölcsönt! Csodálkozik, hogy ezek az igazságtalanságok folyamatosan megtörténnek vele, amikor ő üdvrivalgásban tört ki a www.kornika.ro c. portál vita-rovatában, amikor meghallotta, hogy velem is történt egy igazságtalanság. (Én egyébként, nagyon is jól tudom, hogy miféle, a további spirituális fejlődésemet és tovább lépésemet igénylő és szolgáló szellemi sorserők dolgoztak itt közre annak érdekében, hogy ez az abszurdnak látszó jogi patthelyzet létrejöhessen egy, Pulihoz hasonlatosan hazudozó és hanyag és trehány ügyvéd közreműködésével. De ez ide csak annyiban tartozik, hogy azért mert volt bátorságom teljesen nyíltan játszani és az egy hanyag és Pulihoz hasonlóan arrogánsan viselkedő ügyvéden kívül közvetlenül senkit nem vádolni és főként: nem bántani, sokkal jobb sorshelyzet körvonalazódik ki, amelyben a félig meddig abba maradt írói munkásságomat jobban és tovább tudom gyakorolni.) Vagyis ez a hirtelen veszélyeztetett helyzetbe kerülésünk (mellettem a feleségem családelhagyása után három hozzám ítélt gyermek) nyíltan kárörvendő gazember még azon csodálkozik és sopánkodik, hogy vele otthon, a községében, mindenki kibabrál, miközben nem átall álnevek és fedőnevek alatt gúnyolódni rajtam és kárörvendeni azért a helyzetért, aminek az egyik fő előidézője ő maga? - Az ugyanis, hogy mostanában nem érkeznek hozzám újabb rendelésekről szóló, tehát új rendelőktől levelek, hanem csakis azoktól, akinek korábban már sorsfeltárásokat készítettem, annak köszönhető, hogy ő szerte az inetrnet -hálón, ahol éppen csak lehet magyarul írni, mocskol engem, akárcsak itt fentebb a kökösi polgármestert, a lelkészt és a rendőrt, és ezzel elérte azt, hogy aki engem személyesen nem ismer, el is hiszi azt, hogy vigyázni kell velem, mert én becsapom az embereket mert ugyanis szélhámos vagyok, stb, és azt a sok aljas rágalmat, amit rólam össze hord. Persze, hogy egy, a neten információt és asztrológust keresgélő potenciális külföldi rendelő nem fog annak utána nézni, hogy a Puli által, az ő változatában előadott, vagy éppenséggel kieszelt történetek mennyire van valóság.alapja, vagy nincs, illetve, hogy mennyire vannak ki csavarva általa. Egyszerűen tovább siklik a kereső gombbal, vagy az egérrel és kész.
Szóval ez, a kökösi rendőr állítólagos túlkapása és hatalommal való visszaélése ellen itt siránkozó, gonosz merénylő, nem csak, hogy képes volt a net különböző helyein örömódát zengeni a sorsnak, amiért az szerint "elkapta" a frakkomat, és belül magának gratulálni, amiért ilyen jól sikerült a primitív bosszú-terve, de képes a dolgot még tovább folytatni és élvezni azt, és deklaráltan "szórakozni" velem, amiért a gyermekeim jövőjét féltve, kétségbeesetten védekezek és próbálom magamat tisztázni az ő aljasnál aljasabb és csalafintánál csalafintább rágalmai ellen. - Igen, kérem tessék megnézni: épen itt, ezen a blogon, de egy másik, rólam írt mocskának az alján, egy vele együtt kárörvendő és őt a vitéz tetteiért )"virtusáért"..) dicsérgető ostoba női hódolójának adott nagyképű válaszában, azt írja, hogy ő csak fölényesen szórakozgat velem. És akkor nézzük meg, hogy miből indult az egész, arról nem is beszélve, hogy valamikor éveken át írt jelentéseket rólam a szekuritátenek. - Ismét csak kérdezni tudom: és ez a sorserőket semmibe vevő spirituális mafla, akinek én órákon át magyaráztam, hogy a sorssal nem lehet játszani, illetve, hogy neki miféle gyakorlati életfeladatai lennének a sorsképlete szerint, amiket fel kellene vállalnia, most ártatlanul csodálkozik és a budapesti sajtószabadságosoknak az ő szerencsétlen helyzetéről panaszkodik!

Ez az ember, aki velem a diktatúra idején ismerked...
2011. szeptember 12. hétfő, 17:20
 
Szilárd: Puli hitelességéről és "rendőr-hívásáról"
Pulinak a hitelességéről, illetve azon állításáról, hogy amiket róla írok, hazugság.

Sajnos, egyáltalán nem hazugság mindaz, amit Kökösre utazván – Eredetileg hozzád utaztam a célból, hogy emberileg újra elbeszélgethessek veled, immár a nagy, velem szembeni pálfordulásod tudomásul vétele után is, akárcsak régen, amikor a barátodnak éreztem magam és azt képzeltem, hogy te is a barátom vagy, nem tudván, hogy részedről a barátságom keresése mindössze azért történt, hogy a beszélgetéseinkről besúgói jelentéseket irkálhass a szekuritatenek! - és a szomszédaiddal BESZÉLGETTEM és a falú szellemi – lelki vezetőivel is beszélgetve rólad, megtudtam. – Bár hazugság lenne! De sajnos kőkemény anyagi valóság tárgyát és tényét képezi, mind a részben kert nélküli, fájdalmasan elhanyagolt udvar, mind az üveg helyett nájlon zsákokkal „beüvegezett” ablakú, düledező falú kis ház aminek a hátsó sarka tenyérnyi résre van megrepedve, akár a te fizikai külsőd, amely pontosan olyan mint a nótabeli öreg cigányé, holott kereken kilenc évvel vagy fiatalabb nálam! És az is a valóság, hogy Kökösön, tehát abban a közösségben, amelyben közvetlenül élsz és ahol ily módon közvetlenül is ismernek az emberek, mindenki utál. Hogy senkinek nincs egy jó szava rólad az egész községben. (Igaz, hogy ennek abszolút megfelelően, te is azt állítottad rólam, hogy a Csíkszeredaiak engem egytől egyig bohócnak néznek, de, első sorban nem tudom mi alapon, hiszen olyan szegények vagytok, hogy a feleséged az állomáson szedi össze a csikkeket, miközben omlik rátok a szüleitől örökölt háza, tehát nehezen hihető, hogy te mostanában Csíkszeredában üdülnél avégett, hogy rólam a valóságban is helytálló információkat szerezhess, mint besúgó korodban. Másod sorban, lehetséges ugyan, hogy egy ilyen nagy városban akadjon egy-két hozzád hasonló, tehát mérhetetlen gonoszsága és az annak szellemileg megfelelő szegénysége mellett, ráadásként még arrogánsan is nagyképű ember, de általában ahogy én a szülővárosom lakóit ismerem, hihetetlen az, hogy egy a három rá maradt és törvényileg hozza és nem a volt feleségéhez, tehát nem az édesanyjukhoz ítélt (Egyesek számára már ez is mond azért valamit, nem?) gyermekét tisztességgel gondozó és jó tanulókként iskolába járató férfit, lekezelően csak bohócnak nézzenek. – Nem revolveres Puli, ez kizárólag a te stílusod, akarom mondani a te sötét erkölcsi alapállásodat jellemzi, és nem a Csíkszeredaiakét.) Szóval, a feleséged által örökölt ház, amelynek az ablaka nájlonnal van „üvegezve”, omlik rátok és meg van repedve, te a jelenben és „szabad-szemmel” egyáltalán nem úgy nézel ki, mint a Facebokra feltett fényképed, az udvarotokat szedi fel a dudva, és nem csak a közvetlen és a távoli szomszédaid utálnak, hanem az egész község.
Azt viszont, hogy az élősdi szégyentelenségednek nincs határa és van képed a feleséged betegnyugdíjából élni, te magad írtad le az én „kunyerálásomról” (Családi pótlékot igénylésemről) szóló fellengzősen és arrogánsan nagyképű, sőt: az anyagi krízis- helyzetünkön széles szájjal örvendező cikkedben!
– Mi is tehát a hazugság mindebben, drága volt besúgóm? Meg mondom: – Sajnos, most is, és ebben is mind mindig és mindenben az a hazugság, amit te állítasz mindenkit, akivel csak dolgod van, válogatás nélkül mocskoló gazember! Az a hazugság tehát, hogy te azt mondod, hogy hazugság.
És még az is lehetséges, hogy az egyáltalán nem hazugság, hogy az egyetlen dolog ami téged még boldoggá tesz az életben, hogy velem szemben fölényeskedhetsz a „szabad préda” – internet téren, és a nájlon-ablakú sötét kis kulipintyótokból, aminek lusta vagy még a fal-repedését is betömni, nem, hogy az ablakait betetetni, te, éppen te, aki nálam 9 évvel fiatalabb vagy, csak azért mert valamikor szekus jelentéseket írtál rólam, le merészelsz Szilárdkázni! Mert akkor, amikor meglátogattalak egyáltalán nem voltál ilyen vitézen kacikás, hanem mint a szeretett Gyurcsánod titokminiszterének (Szilvásynak) a Moszkvában képzett Kémelhárító parancsnoka a sajtó kérdéései elől, te is a mobiltelefonodba bújtál azzal, hogy hívod a rendőrséget – Dehogy hívtad őket, kit hívhattál volna te lelki nyomorék, hiszen a rendőröket is, akik meg kellene védjenek, kikezdted és mocskoltad a hülye feltűnési mániádban, hát nem is jött arra rendőr egy sem, amíg a közvetlen és a környékbeli szomszédaidat faggattuk a példás erkölcsi viselkedéseid felől, jobban mondva, amíg azok kiköptek a neved hallatára! – és el is tűntél mint egy furkos bottal kölyök korában állon vert és ezzel egy életre használhatatlanná...
2011. szeptember 24. szombat, 16:48
 
Szilárd: Puli internetes fölényeskedésének a fizikai alapja
– és el is tűntél mint egy furkos bottal kölyök korában állon vert és ezzel egy életre használhatatlanná tett gyáva puli kutya, a feleséged viskójának „szégyentakaró”, düledező falai közé. – Ha el kaphatnálak én is egyszer falopás közben, mint az a szomszédod, akinek a mocskolását azonnal abba hagytad, miután jól el vert a sötétben ott ahol senki nem látta és úgy, hogy a verést nem tudtad rá bizonyítani, akkor garantálom, hogy engem sem Szilárdkáznál olyan, persze, hogy teljességgel alaptalan nagyképű fölénnyel!
De csak pattogj és közben vihogjál, hogy milyen jól szórakozol az által, hogy egy négy gyermekes családapát az aljas rágalmaid ellen védekezni kényszerítesz, mert egyéb boldogságod úgy sem adatik a nyomorúságos életedben már, mint az, hogy azzal az illúzióval éljél, hogy ilyen gerinctelen formában bárkivel szemben is te még fölénybe kerülhetsz. – Nyugodt lehetsz drága spiclikém, hogy amennyiben nem lennének gyermekeim és nem múlna a jó hírnevemen az, hogy kapok-e rendeléseket, magasan tojnék arra hogy miket hazudozol rólam, sőt, még akkor sem mozdítanám a nyomorúságos élvezet-csikaró mocskolódásaidra és sarlatánozásodra a fülem botját sem, ha nem éppen az interneten kellene a munkám minőségéről az információkat terjesztenem, illetve, ha csak székelyföldi rendelőkre kelletne számítanom, akik tudják, hogy hány óra van a Revolveres Nagy Pulinál, és nem nagy mértékben a külföldiekre, akik nincs ahonnan tudják azt, hogy amennyiben Nagy Puli valakit rágalmaz, az szükségszerűen azt jelenti, hogy az illető a leg megbízhatóbb és erkölcsösebb személyek egyike a világnak. Akárcsak Tőkés László, Orbán Viktor, Farkas Árpád, Hamvas Béla és még sorolhatnám a virtuális áldozatiadat, de minek? Egyelőre csak azt fogom megvizsgálni, hogy milyen baja lehet egy olyan kerge misztikusnak, illetve spirituális idiótának mint te, aki magát székely vallásos anarchistának nevezi, Hamvas Bélával?

Folytatása következik tehát
2011. szeptember 24. szombat, 16:54
 
Szilárd: Ha sarlatáánozsá helyett metafizikát tanulna Puli.
A sarlatán asztrológus elmélkedése a Bolond Éberségéről


Az éberség, amiről Jézus állandóan tanított, mikor a deréköv-kötéssel, mikor az olajmécsessel (balga szüzekkel) példálózva, elég furcsa dolog, mivel arról szól, hogy minél több és pontosabb információd van a szellem világ törvényeiről, valamint az egyetemes létezés (teremtés) funkciójáról, céljáról (alaplogikájáról: a megváltásról), annál inkább vigyáznod kell A békés együttélés és a kollaborációs lehetőségek fenntartása érdekében vállat, néha feltétlenül SZÜKSÉGES KOMPROMISSZUMOKRA. Arra tehát, hogy minél kevesebb korrupcióba (zavart, hamis helyzetbe - állapotba) kerülj, mivel a hamis kiegyenlítődés (hamis boldogság) az alaplogika szempontjából még rosszabb, mint a kiegyenlítetlenség.
Ám ugyanakkor azt még nehezebb lenyelni és keresztülvinni, hogy elhárítván a korrupciós játékokat (az életnek a fájdalom, erőfeszítés, kockázat, veszteség, stb. nélkül történő megnyerésének a lehetőségének a téveszméjén alapuló infantilis felnőtti játékokat) és kísértéseket, azt látod, hogy lemaradsz egy csomó lehetőségről (látszólagos előnyökről, könnyítési trükkök és eszközök megszerzési és használati lehetőségéről), amelyek által mások látszólag boldogak, de legalábbis, mintha nálad jobban boldogulnának. Ez viszont önkéntelenül kiváltja a mentális agressziódat akárcsak finom neheztelés, vagy szomorúság formájában is. Nos az éberségnek talán ez a része sokkal nehezebben fenntartható és sokkal fontosabb a korrupció elkerülésénél: Hamvas Béla úgy hívja, hogy a reszentiment (ellenérzés, rejtett harag-érzet) nélküli áldozathozási képesség.
Itt jelentkezik a három féle keresztény magatartás: 1. a világias, hipokrita - ünnepélyes, amely valójában semmiféle áldozatot nem hoz és azt hazudja, hogy minden rendben van, neki semmit nem kell tennie, mivel Jézus a megváltást ab ovo mindnyájunknak elintézte. 2. A fanatikus áldozathozó aszkéta, az inkvizíciót feltaláló és működtető „alázatos szent”, aki az elsőnél veszélyesebb, mivel telve van a világ és a világiasság iránti rejtett gyűlölettel és ezáltal a teremtés és a termékenység elleni rejtett, öntudatlan gyűlölettel. És 3. A bolond alapállású keresztény, aki igyekszik normális lenni és végezni a dolgát, ott maradva a világban, de nem hazudja azt, hogy a világban minden jól van, hogy a tudomány, a gazdaság és a politika kiegyezése az élet megnyerése érdekében valójában „a keresztény világ” érdekeit szolgálja. De azt sem, hogy a világi zűrzavarért és az annak következtében létező és mindig is fennmaradó mérhetetlen szenvedésért, valami, vagy valaki is személy szerint hibás lenne (nem hisz a külső ellenségben, ahogy a rajta kívül álló Úristenben sem) és amennyire képes rá, nem vesz részt a világi létrontásban és ezért a világi sikerekről lemarad, de ugyanakkor igyekszik elkerülni azt is, hogy a képzeletét a világiassággal szembeni ellenérzés, gyűlölet és harag működtesse.
Ez a bolondnak a titka, hogy nem szédíti magát sem hazugsággal, sem fanatikus (vallásos) fantazmagóriákkal, külső boldogsági lehetőségek és külső ellenségek képzeteivel. Habár a korrupt ügyeskedő világi tudás az övénél látszólag józanabb, sőt: azzal szemben ő teljesen hülye, élhetetlen félkegyelmű, igazából ő a legjózanabbak közül való. E józansága segítségével kerül ki minden korrumpálódási lehetőséget (létrontásban való személyes részvételi lehetőséget) és ezután még nevetni is tud saját ellenérzésein, amelyek úgy jönnek létre, hogy néha bántja az, hogy egy-két „jó dologról” és esetleg épp az agresszív beavatkozás és a korrupció reális elkerülési lehetőségéről szóló bolond-eszmék érvényesítési lehetőségéről (a személyes siker-élményről) minduntalanul lemarad az éberség alkalmazásával.
Szóval az a bolond aki nevetni tud azon, hogy az ébersége alkalmazásával lemarad a jó dolgokról, mivel a bolondságnak látszó igazságot nem csak alkalmazza, hanem ki is mondja és ezért lemarad a jó üzletekről és közben nagyon vigyáz arra, hogy senkire és semmire - még a világra, vagy a sorsra sem! - haragudjék a sikertelensége miatt.


www.kozmaszilarad.hu
2011. október 14. péntek, 22:48
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Térkövet kérünk ide is
Térkövet kérünk ide is
Küldő: Buhul Ubul
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload