BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Kökösi reflexiók – A Székely Hírmondó és a kökösi ukrán cigaretta üzlet gyanúja

Olvasóink értékelése: / 5
Értékelés:
2011. március 26. szombat, 12:10
Írta: Nagy Attila (Puli)   
Kategória: Olvasói hírek
 

Tamás Sándor megyei tanácselnöknek megadtam egy linket a Facebookon, melyben a kökösi elöljáróságokkal kapcsolatos gyanakvásaimnak adtam hangot, rendőrség, polgármester. Érdekes, nem volt mondanivalója a linkkel kapcsolatban. Sándor urunk miás, akarom mondani autonómiás. Kérdem én, így képzelte el, hogy majd így lesz az autonómiában is? Hát akkor nem kérek, köszönöm, az autonómiájából. Már rég mondom, hogy csak a vak lelkesedik az autonómiáért. Aki lát, az látja, hogy kik is az autonómista vezérek, és levonja a következtetést, előre, hogy mi is lesz az autonómia. Az egyeseké, és a kettesek kimaradnak belőle. Tamás Sándor részéről sok az önreklám, mintha ő váltaná meg a Székelyföldet, közben izzadságszagú hatalmi kapaszkodás az autonómiázása.

Vagy az udemerista polgármesterekel szembeni gyanakvásokat el kell hallgatni, mint például Sántha Gyula kökösi polgármesterrel szembeni. Hát nem fogok hallgatni.

Azt sem fogom elhallgatni, hogy a Székely Hírmondónak hiába küldök Kökössel kapcsolatos írást a Tisztelt Szerkesztősség, rovatba, nem jelenik meg. Valaki azt mondta, hogy fele részben Tamás Sándor a részvényes a lapban. Akkor ez azt jelenti, hogy az autonómiában is egyeseknek pofa be, csak a nyalók fognak érvényesülni?! Ezt onnan gondolom, hogy a Székely Hírmondóban más témájú írásaim a Tisztelt Szerkesztőség rovatban akkor jelennek meg, ha „jól viselkedem”, „befogom a számat”. Így fennáll a gyanúja, hogy Sántha Gyula kökösi polgármesternek elér  a keze a szerkesztőségbe és hatalma van afelett, hogy a faluból ki írhat és ki nem. Ez a diktátorok magatartása. Ezen nem csodálkozom, mert Sántha Gula kökösi polgármester attól sem riadt vissza, hogy hivatalos levélben állítsa rólam, hogy írásaim lejárató jellegűek és büntetőjogi perrel fenyegessen meg, hogy befogja számat, csak nem sikerült. A diktátorok számára aki nem ad nekik igazat, az ellenség, rágalmazó, be kell fogni a száját, megfélemlítéssel.

A Székely Hírmondónak küldtem írást azzal kapcsolatban, hogy a kökösi állomás környékén fennáll a gyanú, hogy valaki feketén sok mindent árul, többek között ukrán bagót. Ez sem jelent meg. Azt hiszem, hogy ebben az esetben fennáll  a bűnpártolás gyanúja. Az autonómiában pártolva lesz az ukrán bagóval való feketekereskedelem?!

Sajnos kevesen látják át, hogy mi készül az autonómia leple alatt. Egyeseknek hatalmi ambíciójuk kiélésére szolgál, ez a gyanúm Tamás Sándorral kapcsolatban, meg Antal Árpád Andrással kapcsolatban is.

Egyesek autonómiázása elég maffiagyanús.

Évek óta létezik a gyanúja, hogy valaki a kökösi állomás környékén nyugodtan feketézik ukrán bagóval és egyebekkel, de érdekes, a helyi hatóságok képtelenek lebuktatni – vagy nem is akarják, ennek a gyanúja is fennáll?! A Hírnondó azzal hencegett, hogy mindenről lerántja  a leplet. Hát én nem így látom – csak arról, ami érdeke.

A Székely Hírmondó maga egy szakrális lepel. Heideggeri alapokon mondhatjuk, hogy a szakrális lepel kinyilvánít, de ugyanakkor el is rejt, valami mindig rejtve marad – ami Kökösben történik, gyanús esemény, az mindig rejtve marad. De szakrális cselekmény az is, hogy ami rejtve maradt, arra mégis fény derüljön – erre a szakrális cselekményre vállalkoztam.

Valaki azt írta, hogy a sok újságírói gerinctelenség azzal magyarázható, hogy szegények alultápláltak, vagyis alul fizetettek – a Székely Hírmondó magatartása inkább hatalmi érdekhajhászással magyarázható, és nem alultápláltsággal.

Nagy Attila (Puli) – Kökös, Kovászna megye


 

Hozzászólások
 
jozef
Azt kellene ki írja,hogy a felesége reggeltől estig mindenkitől kéregeti a bagót...nem pedig,hogy hol árulják az ukrán bagót!?.nem beszelve, hogy miket össze nem hord a cikkeibe nem csodalom,hogy nem közlik azokat mert szerintem senki sem kíváncsi az ilyenre .
2011. március 30. szerda, 19:29
 
Puli: Szégyen
Akkor fogom szégyellni, hogy a Feleségem kéregeti a bagót amikor egyes egyenruhások feleségei is szégyellni fogják, hogy a férjecskéik az állomás előtt koldulják a csúszót. Csak a gyáva ember, fiktív név alatt, szolja meg a koldust, de nem meri megszólni a csúszót elfogadó egyenruhást.
Először is én anarchista vagyok, a mi életmódunkat nem hogy szégyellném, hanem büszke vagyok rá. Csak egyeseket zavar a Feleségem koldulása, mert lát, itt van a gond. Lát sokat a tanács előtt, lát az állomás előtt.
A hozzászóló gyáván rejtőzködő álnév alatt, úgy látom a törvénytelenség pártján van, és elítéli a koldust.
Ha azt hiszi megszégyenített a Feleségem koldulásával, téved. Ha egyesek azt hiszik, hogy a rólunk írt dolgok miatt miatt megszégyenlem magam és elhallgatok, téved. Rengeteg írnivalóm van.Szégyellnivalóm nincsen ahol az országot köztörvényes bűnözők vezetik
Fölösleges erőlködés bennünket megszégyeníteni, mert egy identitás nélküli tömeg előtt nincsen miért szégyellnem magam.
2011. március 31. csütörtök, 18:08
 
Puli: nincsen
Nincsen az a támadás mire ne lennék felkészülve.
2011. március 31. csütörtök, 18:08
 
jozef
van is mire büszke legyen . mert van munkahelye. rá ér az írással mert van ideje csak kar hogy ilyesmire használja mások szemebe keresi szálkát míg a magáéba egy nagy gerenda van . Szegye magát ősze s mutassa meg,hogy nem potyára van egyeteme .......... nem? vagy tévedek.
2011. április 01. péntek, 15:23
 
yooday: jozsef
Inkabb olvazsd el a cikket megegyszer. En nem vagyok senki. Es igen is az igazsagra sokkan kivancsiak de lehet te nem tartozol azok a szemelyek koze.
2011. április 07. csütörtök, 23:18
 
Látó
Most ne azt nézzük, hogy mit, hanem azt, hogy ki mondja…
Jöjjön hát ennek, az önként vállaltan és deklaráltan, kettős tudatú, állítólagos székely anarchistának: Icák Meir - Nagy Attila Pulinak, vagyis annak a hiteles metafizikai "gondolkozónak" - aki a "Hogyan bánt el Kozma Szilárd asztrológus egy beteg emberrel" c. "leleplező" írását az internetre feltette! - a bloggeres bemutatkozó önvallomása:

A http://www.blogter.hu/profil/jichakmeir -oldalon alul van a Nagy Attila Puli bemutatkozója:

”* Név: Jichák Meir
* Születési dátum: 1962-11-21
* Lakhely: Székelyföld, Kökös község
* Nem: Férfi
* Családi állapot: Nős
* Magamról: Három dolog fontos a lelki életben: a puszta csend, a mulandóságon való elmélkedés, és a Belső Én. Jelmondatom: A pusztában élek, és a Dajmónionomra hallgatok. Erdélyben élek. Elmúlt tíz éve, hogy nem dolgozom. Imádok henyélni, és a munkától undorodom. Az emberiség vesztét az őrült munkatempó fogja okozni, ettől csak a henyéles mentheti meg.

* MSN Messenger: nagyattila.puli@windowslive.comnagyattila.puli @windowslive.com
* ICQ:
* GTalk: nagyattila.puli@gmail.comnagyattila.puli@g mail.com
* Skype: nagy.attila.puli”

És íme a saját bevallása szerint is munkaundorban szenvedő, tekergő steril-zseninek az egyik, cigányokkal és székelyekkel kapcsolatos sziporkája:

"... magyarországi szélsőjobb és a balliberálisok cigány-vitájában elsikkad a lényeg, az ami a konkrétumokon túl van, ami a ráción túl van. A probléma ott van, amiről korunk embere nem vesz szívesen tudomást, az emberi tudattalanban. A vitalitás forrása az ember belső világában van, ott amelyről a legkevésbé vesz tudomást.
A magyar szélsőjobb elköveti azt a hibát, hogy a magyar-cigány problémát csak a kézzelfoghatóba helyezi, a külső viszonyok szintjén kezeli, pedig ez teljesen túlmutat a külső valóság szintjén.
A XIII. századóta tartó fogyásunk, térvesztésünk, nem magyarázható csak a külső ellenséggel, az okok a nemzeti kollektiv tudattalan szintjén vannak, amivel nem szembesültünk, - ez szellemi, lelki probléma, nem oldhatóak meg csak a racionalitás szintjén.
A Magyar Fa gyökerét már rég óta titkos féreg foga rágja, amivel nem szembesültünk. Az igazi probléma ez és nem az, hogy a cigány mosdik vagy nem, dolgozik vagy nem, vagy lopja a pityókát a székely földjéről.
Az igazi probléma az, hogy a történelemben végig olyan népekkel kerültünk szembe kiknek az energia készleteik nagyobbak voltak. Az igazi probléma most az, hogy a magyarországi magyarság egy nagyobb energia készletű nemzettel a cigánysággal találta szembe magát. Ehhez semmi köze, hogy melyik náció mosdik többet. Vagyis van, a sok mosdás épp a nemzeti vérszegénység jele. A székely, a magyar dolgossága, nem egy vitalitás nélküli konformitás jele?!"

2011. április 09. szombat, 00:03
 
Látó: és tovább...
"Nagy Attila Puli

http://www.scribd.com/doc/16546557/Memoar-Ko zma-Szilard-asztrologus-feleltlensege-egy-beteggel -szemben


Profile

Név: Nagy Attila (Puli)

Occupation (foglalkozása):

A vallásos és a székely nemzeti anarchizmus prófétája.


Interests (érdeklődési kör):

vallásos anarchizmus, misztika, vallás, spiritualitas"Ez már önmagában is jó biztató egy kis olvasmányélményhez, nem? Nosza gyorsan fogjatok bele, ígérem, hogy nem fogtok csalatkozni. Mondom én, hogy a misztikus zavarodottság: minősége abszolút garantálva.

------------------------------------ -----------------------------------------

A Puli szó, román jassznyelvben közelít a mi fütyükénkhez, illetve a köcsögünkhöz, illetve a hím vesszőnek a kicsinyítő képzővel ellátott népi kifejezéséhez. (Pl. Pulică frînaru = Fékező fütyüke)Miután a napokban több, az internetre feltöltött, zavaros elméjéről és erkölcséről szóló írását is elolvastam, tehát nem csak a rólam szóló, kb öt évvel ezelőtt írt rágalmazó cikkét, egyszer csak ki derült végre, nagy - nehezen számomra, hogy ki is lehet voltaképpen ez az okkult figura.


Lehetségesnek kezdtem tahát találni (de ugyanakkor még egyáltalán nem voltam benne biztos..), hogy nem mondtam teljesen igazat, azt állítván, hogy ezzel a magát Pulinak nevező, számomra egyre gyanúsabb alakkal, én soha nem beszéltem, és, hogy soha nem volt a lakásunkon. Az internetre feltöltött fényképe alapján ugyanis abszolút nem ismertem és most sem ismerem fel, viszont ma, fürdés közben, eszembe jutott egy olyan alkoholista és erkölcsileg lezüllött , és a hívei által a szolgálati helyéről elkergetett unitárius pap aki valamikor még a nyolcvanas évek végén egészen normális gondolkozású fiatalember volt. Újra megnéztem tehát a fényképet, az még mindig nem mondott semmit, de az Attila név az talál! Amennyiben tehát, NEM az a szánni valóan szerencsétlen, Attila nevű, volt unitárius pap - és amikor én utoljára láttam, egyértelműen alkoholista férfi - , ezeknek az engem hitelteleníteni hivatott írásoknak és nevetségesen európai, vagyis spekulatív, tehát: hiteltelen Zen - meséknek szerzője, akit én László Zita színésznőn keresztül ismertem meg, és aki csakugyan éppen az Etelka születése utáni más- vagy harmad napon fel állított hozzánk, az éppen szembeszökően kékre- zöldre - sárgára vert feleségével, azzal, hogy adjunk nekik valami pénzt, mert a maradék pénzükből reggelizniük kellett és nem tudnak tovább utazni, akkor tehát, ha nem ő írta ezeket, kérem, hogy bocsásson meg, amiért e memória-kotorászás kapcsán kénytelen voltam hírbe hozni...
2011. április 09. szombat, 00:33
 
Puli: csak a buták
Csak a buták erőlködnek, hogy egy anarchistát lejárassanak.
Nekem nem fontos, hogy kinek mi a véleménye rólam. De van akiknek fontos, mint Kozma Szilárdnak, mert abból él. Lelkiekkel kufárkodik.
Egyesek tudom miért akarnak lejáratni, hogy ne legyen hihető az igazság mit írok. A lejáratási szándék épp azt igazolja, hogy igazat írok. A lejáratással az igazat az igazságot akarják megsemmisíteni.
Továbbra is büszke vagyok arra, hogy nem vagyok csicskása senkinek. Büszke vagyok arra, hogy henyélek, baszok a világra.
2011. április 09. szombat, 10:25
 
Puli
Vannak naivan fajbunkó hozzászólók, kik azt hiszik, hogy az olvasok csak a hozzászólások szemüvegén keresztül olvasnak. Itt is akadnak ilyenek, akik annyira bunkók, hogy azt hiszik, hogy az ők mocskolódásuk képes meghatározni egy írás sorsát.
2011. április 09. szombat, 10:33
 
Puli
A mocskolódások nem fognak megakadályozni, hogy továbbra is kipakoljak egyesekről, megírjak disznóságokat.
2011. április 09. szombat, 10:57
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kerti törpék
Kerti törpék
Küldő: Kurta Orsolya
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload