BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Magyar sorskérdések – A tudattalan tartalmak tudatosítása mint a nemzeti megújulás forrása

Olvasóink értékelése: / 1
Értékelés:
2011. április 09. szombat, 09:48
Írta: Nagy Attila (Puli)   
Kategória: Olvasói hírek
 

Nekünk székelyeknek nincsen szükségünk sem a Gárdára,  sem a Jobbikra.

Ami meg a filoszemitizmust meg az antiszemitizmust illeti, elmondhatom, hogy az ószövetségi prófétáktól több nemzeti megmaradást lehet tanulni, mint a Jobbik, a Gárda antiszemita megnyilvánulásaiból.

Egy szempontból egyetértenék a székelyek Jobbik meg Gárda iránti érdeklődésével, ha az pszichológiai esettanulmány tárgyát képezi. Vagyis a jungiánus pszichológiai megközelítésből milyen, amikor a hős archetípus nincsen integrálva és rombolóerőként hat. Akit a nem tudatosított archetípus mozgat, az nem tudja, mit cselekszik. Aki meg nem tudja mit cselekszik, hogy mondhatja, hogy erős a nemzeti öntudata, hogy mondhatja magáról, hogy tudatos?

A nemzeti identitás alapjai az archetípusok, amik először is egyetemesek, csak utána jellegükben nemzetiek. A nemzeti identitás azt jelenti, hogy az archetípusok tudatosak. A Jobbiknak csak ideológiája van. Az ideológia nem belső tartalmak tudatosodása nyomán jön létre, hanem épp a belső tartalmak nem tudatosítása nyomán jön létre. Az identitás belül van, mi a tudattalan tudatosítása nyomán jön létre. A nemzetei öntudat alapja a tudattalan és elme harmóniája. A gárdásoknak, a jobbikosoknak itt vannak a problémáik.

A próféta a jó viszonyt ápolta a tudattalannal, mert az elengedhetetlen az Istennel való jó viszonyhoz. A bálványok azok a formák, tartalmak mik elveszítik kapcsolatukat a tudattalannal és a lélekkel egyaránt. A Jobbikos, Gárdás nemzeti ideológia bálványimádás, mert tartalmának nincsen kapcsolata a lélekkel, a tudattalannal. Ők amit képviselnek, semmi köze a nemzeti identitáshoz, nem hogy nincsen köze, hanem annak súlyos válsága nyomán jött létre. Rajtunk, kisebbségi magyarokon, székelyeken nem segít a nemzeti bálvány-ideológia. Nemzeti krízistermékkel nem lehet rajtunk segíteni. Öntudatlanok nem erősíthetik a kisebbségi magyarság öntudatát. Öntudatlanoktól nem lehet öntudatot tanulni. De nem is kell, mert a szellem, mi megtart, az bennünk él.

Tudom, hogy egyik nép nem tanulhat a másiktól, de mégis azt kell mondanom, hogy nekünk székelyeknek nem a Jobbik, nem a Gárda antiszemitizmusától van mit tanulnunk, hanem a zsidóktól, mert ők azok, kik elmondhatják magukról, hogy ők a nemzeti sorskorrekció népe. Amit mi magyarok soha nem csináltunk meg, hanem örökké vádaskodtunk. Nem vettük észre, amit a zsidó próféták tudtak, hogy a nemzetre a bajt szellemi válsága hozza. A próféták tudták, hogy a nemzet szellemi megújulása az ősképekhez való visszatérés nyomán jön létre. A nemzeti identitást az ősképekhez való visszatérésel védik és nem antiszemitizmussal.

A Jobbik, a Gárda Trianonhoz való viszonya önpusztító történelmi, pszichológiai játszma. Ehelyett a tudattalannal kéne konfrontálódni, hogy megismerjük történelmi nyavalyáink mögött lévő tudattalan problémákat, amiket végre történelmi feladat lenne tudatosítani. Nekünk nem tudattalanságra van szükségünk, mit a Gárda, a Jobbik képvisel, hanem tudatosításra, a tudattalan tartalmak tudatosításra. A nemzeti megújulás nem más, mint tudattalan tartalmak tudatosítása. Az új tartalmak új energiákat jelentenek, mik megtartanak.

A traumák forrása a tudat diszharmóniája a tudattalannal. Ez energiaveszteséggel jár, a vitális energiák csökkenésével. A nemzetiek, Tőkés fennen hangoztatják a trianoni traumát. Eugen Drewermann katolikus teológus és pszichológus azt mondja, hogy ha valaminek az elvesztése traumatizál, akkor az azt jelenti, hogy már a trauma létezett azelőtt. Mi magyarok tehát jóval azelőtt traumatizálva voltunk.

André Scrima (született Gyergyószentmiklóson) román ortodox teológus, szerezetes, az összehasonlító vallástörténet tanára volt Libanonban, Bejruthban, azt írja, hogy Mohamed zsenije abban volt, hogy lélekvesztés nélkül tudta áttéríteni az arabokat az iszlámra. Mint írja ő, a valláscsere a lélekvesztés veszélyével jár. Sajnos nekünk magyarok számára a valláscsere lélekvesztéssel járt, a nyugati kereszténység egyoldalú racionalizmusa miatt. A misztikus élmény egyik kezdő alapja a tudat és lélek harmóniájának megteremtése, enélkül nincsen transzcendens élmény. A nyugati kereszténység egyoldalú racionalizmusa a vallás, a misztika szerepével ellentétest tett, éket vert az elme és a tudattalan, a lélek közé.

A kereszténységgel való találkozás alaptraumájának lett a következménye a többi trauma, mi érte a magyarságot – így jutottunk el Trianonhoz, ami csak követkemény, és nem oka a magyar traumatizáltságnak. Ahol a tudat nincsen kapcsolatban a tudattalannal, a lélekkel, ott a traumák feldogozatlanok maradnak. Végül is a tudattalan, a lélek maga képes feldolgozni a traumákat, ezek öngyógyító rendszerek, de csak akkor, ha az elme ráhangolódik, közreműködik. Ennek az alapja, helye, ahol megtörténik, a csend. Gondolta valaki, hogy a nemzeti megújuláshoz egyébre nincsen szükség csak a csendre? A nemzeti megújulás egy öngyógyító folyamat a csendben.

Nagy Attila (Puli) – Kökös


 

Hozzászólások
 
Biro Csaba: pártok
Nemrégiben még pártoltad a Gárdát, de most megint diverzióba kezdtél. Valami benned sincs rendesen integrálva? Traumatizált téged is az sri, ugye? Nagyon utolsó egy részeges pap lehettél, ha végül ott kellett hagyd a papi állást és besúgó kellett legyél! Olvastam az írásaid! Nem vettek fel könyvtárosnak szentgyörgyön, azt írtad azért mert nem akartál besúgni. Na, s aztán mi lett? Besúgó lettél és úgy se vettek fel! Mert egy kótyagos, rosszindulatú barom vagy! Potyára lettél besúgó! Szegény flótás! Ettől még nem kell úgy utálni azokat, akik nem súgtak be... Akik magyarok-székelyek maradtak.
2011. szeptember 07. szerda, 21:13
 
Biro Csaba: nemzet
A nemzeti megújuláshoz az is jó lenne, ha te maradnál csendben, és az okosabbakat, egyenesebbeket, gerincesebbeket nem rágalmaznád. Már ez is nagy tett lenne a nemzetedért, Pulika! Mit szólsz? Sikerül az egoista szereplésvágyadat legyőzni e nemes célért, vagy tovább vagánykodsz és hazudozol másokról, és mások nevében!
2011. szeptember 07. szerda, 21:16
 
Szilárd: Puli nemzeti misztikája erkölcsi alapjai
A magát valamiért Pulinak és anarchista prófétának nevező, polgárilag amúgy Nagy Attila nevű, misztikus internet-banditának, és ezen az általa valamiért „székely vallásos anarchiának” nevezett hivatkozási (erkölcsi...) alapon, egyelőre még „szabadon” bűnöző, személyiség-rágalmazónak és nemzetárulónak (Többek között: Tőkés László Európai Uniós Parlamenti alelnök, Farkas Árpád költő és főszerkesztő, Szylvezter Lajos újságíró és műkritikus, művelődéstörténész, György Attila fiatal író, Morvai Krisztina Európai Uniós Parlamenti képviselő, Németh Zsolt, Vona Gábor, Lázár János, Navracsis Tibor Magyarországi Parlamenti képviselők, kormánypolitikusok, Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, na meg nem utolsó sorban, sőt az utóbbi időben egyre kiemeltebben és egyre durvábban az 1969-ben elhunyt Hamvas Béla kiváló író és metafizikus, valamint szerénységem tartozunk a Nagy Puli Attila rágalmazottjai és mocskoltjai közé.), a megveszekedett írástudói bűnözése, egy fatális misztikus tévedéséből és ez a misztikus tévedése viszont, a sorozatos és egyre nagyobb írástudói vétkeiből következik.
Ez a gyávaságában és a gyávasága miatt csak az interneten „fenegyerekeskedő” szájhős ugyanis, aki mindenkit, aki valamilyen közösségi tevékenységben ki merészel emelkedni, azt tartja és hirdeti az interneten megjelentetett, vallásosan misztikus, és misztikusan vallásos hőbörgéseiben, hogy lényegében semmi sem számít, amit a külvilágban teszünk: hogy mit cselekszünk, vagy megvalósítunk, sőt: még az sem számít amit a külvilág rólunk tükröz, vagyis hogy a külvilág mit állít rólunk, hogy miképpen viszonyul hozzánk és, hogy a gyakorlati életben milyen kézzelfogható, gyakorlati – materiális - eredményeket értünk el (Ti., hogy dolgozunk-e és mit, hogy van-e lakhelyünk és milyen, hogy van-e gyermekünk, vagy nincs, stb., stb.). Mivel, egyedül és csakis az számít szerinte, hogy miket gondolunk és képzelünk a lényünk (spirituális képzeletvilágunk) legszellemibb (leg elvontabb, legfinomabb, legtávolibb, és persze, ezért a külvilág által legkevésbé ismerhetőbb és ellenőrizhetőbb) rétegeiben, az un. szubjektív éteri egzisztenciánkban.
Nyilvánvaló tehát, hogy a fenti elképzeléseinek az erkölcsi-alapján, magát valami rendkívüli zsenialitással megáldott szupermennek képzelő és az interneten ebben az exchibicionista szellemben magát bemutató (rendkívüli, de lényegében általa is megemésztetlen fogalmakkal irracionális módon dobálózó) Nagy Puli Attila, „felfedezte” hinduizmusnak azt a primitív ágát (A spanyolviaszt tehát), amely mindössze Isteni álomterméknek, fantazmagóriának, tehát: illúziónak (Az éberségét elveszített Brahmának a kábulatában alkotott álomképeinek) és így: „semmit nem érőnek” bélyegzi a fizikai és a pszichikai valóságot, és azt tartja, hogy az embernek mindössze annyi dolga van – és sorsa, tehát nehézsége - a földön, hogy magában a Barhmani származását, sőt: azonosságát felfedezze.
2011. szeptember 24. szombat, 19:37
 
Szilárd: Puli kerge nemzeti misztikájaalapjairól.
Miután ez a felfedezés – belső megvilágosodás útján történt isteni öntudatra és isten-azonosságra való ráébredés megtörtént -, már semmi fontos dolga nincs, azon kívül, hogy ezt a tudatot – spirituális azonosság-képzetet - magában erősítse.
Ez tehát a Véda metafizikáját félreértő hinduizmusnak az a veszélyes része, amely a fakírság misztikus eszmét létrehozta, és amely annyira közömbössé tette az élet és a sors dolgai (a betegségek, a szegénység és általában a nyomorúság iránt, egészen az élve elrothadás jelensége iránt) a több milliós nagyságú követőit, hogy egy törékeny albán katolikus apácának, a később Teréz anya nevű, szentként tisztelt európai személynek, kellett közéjük menni, hogy az irgalom, a könyörület, az empátia, a segítségnyújtás és az egymásról való gondoskodás mentalitásának a fontosságára ráébressze és felhívja a hinduizmus eme vallásos – misztikus ágazata követőinek a figyelmét. A hinduizmus eme hibás metafizikai és spirituális alapokon álló misztikus tévedése tehát abban áll éppenséggel, amire éppen maga Jézus-krisztus hívta fel a figyelmet már kétezer éve, a leghatásosabb mert a teremtés realitásába mélyen beágyazott szimbolikus - képi „tanítása” által, vagyis a Kereszthalálnak a tudatos felvállalása által. És ez a sorsvállalás, vagyis a fizikai – földi sors- és életfeladatok vállalásának a minden tetszetős, vagy „érdekes” misztikus és vallásos elméletek feletti fontosságára! A hinduizmusnak ez az ága ugyanis, akárcsak a katolikus, majd az unitárius teológiai tanulmányokat hiába folytató Nagy Attila Puli is - Akit unitárius kispap korában nem véletlenül (Ti., éppen a lényeg-nemértése miatt!) kellett, a Kökösi unitárius egyház harangozó- asszonya több alkalommal is a kocsmából az általa megtartandó istentiszteletre átcipelnie, mindaddig, amíg az őt a sorra ebédeltető és vacsoráztató, és más anyagi pártfogásukban tartó hívek meg nem elégelték és a püspökséggel le nem váltatták. – egy azon dolgot nem értett és nem ért meg: A fizikai dimenziónak, illetve az anyagi – természeti világnak az egyetemes - És számunkra, emberek számára a személyes. - kiegyenlítődési megváltódási folyamatban betöltött kihagyhatatlanul fontos, tehát szakrális funkcióját.
2011. szeptember 24. szombat, 19:38
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Viragzas
Viragzas
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload