BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Olvasói hírek » Olvasói hírek

Nem szavazok

Olvasóink értékelése: / 1
Értékelés:
2012. november 05. hétfő, 14:11
Írta: Dezső Bernát   
Kategória: Olvasói hírek
 

Én hiszek a decemberi 21-i világvége-sztoriban! Igenis, hiszem, hogy immár csakugyan beüt az a megjósolt nagy ménkű, sőt, ez nálunk valamivel hamarább fog bekövetkezni. Most az egyszer megelőzzük nyugatot, ugyanis a katasztrófa már kilencedikén, egy armageddoni választási csata formájában nyilvánul majd meg. Hogy mit fog hozni ez az electiós üstökös – istenséget, avagy sátánt? – nézőpont kérdése ez, relatív, mint mindig. Viszont előre ismert, immár törvényszerűen meghatározott örökös vesztese: a szavazó nép, ki ezúttal is mazochista módon választja meg önnönmaga későbbi ellenségét, jobban mondva nyúzóit.

Mi, porló székelyek, avagy anyanyelvüket, identitásukat rohamosan vesztő szórványbeliek, persze ezúttal is a zöld-remény – RMDSZ-nyereményre szavazunk – ha ugyan el nem ment a szép eszünk, miként állítják, illetve szavazatunkat vehemensen követelik eme szervezet vezérei, haszonélvezői. Főleg, mert most már akár választhatunk is, a Néppártra szavazhatunk – ha még balgán bedőlünk egy újabb autonómia-ígéretének, avagy csupán hányingerünk lett a már születésükkor, moirák által is életfogytig-képviselőinknek megjövendölt, főmuftik gyarló mohóságától.

Igen, máris gőzerővel kampányol az RMDSZ, hajdani hatalmától még mindig ittasan, gőgös mellveregetéssel. Degeszre tömött zsebbel, de annál pénzéhesebben, semmiféle kompromisszumot nem ismerve követeli ki magának megint a már organikusan is kisajátított kiváltságos pozícióját: én vagyok az igazi, kuss a többinek!

Máskor, mások által szeplőtlen szűzként kelleti magát, meg sem történtnek tekintve azt, hogy immár több mint húsz éve fetreng Kispárizs politikai bordélyházaiban, ropva a balkáni kankánt – rokolyával nyakában, hol egyet balra, kettőt jobbra ugorva, hol egyet előre, majd kettőt hátra, de vigyázva, hogy mindig a húsos-üst körül maradjon.

Most, mikor kissé eltaktikázta az elkerülhetetlen strici-váltást, kissé berezelt ugyan, fél, hogy az új stricik mellőzni fogják, luxuskurvából végképp fuszulykaleveses fuvolássá degradálják, külvárosi utcákra száműzve. S ettől, logikus nemde, frusztráltsága mindinkább esztelen, agresszív dührohamban nyilvánul meg.

Nos ezek után jogos a kérdésem: én, mint egyszerű polgár, mit/kit is választhatok, mert csak szavazni igazán nem szeretnék?! Statisztikák szerint megy minden megy a régi mederben, így már semmi esélyem az agyonígért új autonómiára (annak idején, határon kívülre kerülve, a régi, kirakatbéliből is kimaradék).

Miként a történelem bizonyítja, az autonómiát semmiképp nem érdekpolitikusok, de még önzetlen valódi néptribunok sem magukra, hanem csakis a néppel, a nép maga szerezheti meg önmagának, ha kell, némi áldozatot is vállalva.

De úgy néz ki, a népet, a többséget kevésbé érdekli ez, beéri ő üres ígéretekkel, egy kényelmes szavazással, szavaz miként ezt hopmester, polgármester, avagy nyájterelő pap diktálja – emezek kénye, kedve, de inkább érdeke szerint. Másképp hogyan magyarázható, hogy huszonkét évi parlamenti képviselet alatt az RMDSZ jóformán semmi komoly eredményt nem tud felmutatni, sem jogai terén (hisz a XXI. században annyi joga sincs, mint amennyit az EU garantál), sem gazdasági téren (e szempontból lévén e vidék immár az egész Unió szégyenfoltja – a többség, a nyáj mégis rászavaz! Rászavaz nyikkanás, számonkérés, avagy ezt követő jogos büntetés nélkül… Rászavaz – annak ellenére, hogy nem egyszer személyes érdekek miatt e szövetség – hazug ígéretek leple alatt – akár cinkosa lett a mindenkori nemzetiség-elnyomó román politikának!

Hasztalan jogot, autonómiát hazai parlamentben keresni, eleve nulla ennek sikeresélye. Lám, amit behódoltságával az RMDSZ fel is építhet, azt a másik, ciklikusan következő fél rögvest romba dönt, még ha kőművesmesterünk saját magát is falazná belé.

Választott urai köpenyforgató politikáját követve (hisz nagy csorba már nem eshet becsületén) valamivel nagyobb esélye lenne a sajátságos, apró lépések politikájának ugyan, de ez is csak bizonyos fokig, azaz a nemzetállam kínai faláig. Itt már elkerülhetetlen az egyhelyben taposás, ha ugyan nem a visszaút.

Egyetlen járható út létezik e téren, s az külföldről indul, ott kellene fűnek-fának bizonyítani, mennyire jogos egy több mint ezer éves őslakó önrendelkezési joga, hogy majd onnan jöjjön a hőbörgő román nacionalizmust megzablázó nyomás. Járható út ez, lám minap gubernátorrá neveztek ki onnan egy országában népe által leváltott elnököt!

Erre az útra viszont távolról sem közismerten megalkuvó, közpénzektől sáros RMDSZ-es örök-parlamenter szükségeltetik, hanem egy új Csaba-királyfi által vezérelt nép, egy jogait folytonosan követelő nép – utcán, könyvvel, gyertyával, népszavazással, történelem-hamisítást leleplezve, visszaigényelt állampolgársággal!

De akarja ezt egyáltalán?! Netán annyira elfásult, beletörődött sorsába? Rezignáltan nyugtázza, hogy néhány évtized alatt ősei anyaföldjén megszűnik létezni?!

Nem kizárt, hogy a közeljövőben mégis lesz itt autonómia, nem székelyföldi, hanem erdélyi – merő gazdasági számításokból ezúttal – annak ellenére, hogy ez még méregvörös posztó minden mostani párt számára. De hát mint mindig, kutya ugathat, a pénz beszél!

Igaz, ettől az autonómiától mi még nyugodtan a többségi tégelyébe olvadhatunk – a soha el nem hamvadó transzilvániai kontinuitás pásztortüze fölött…

Nos, én leszek tudatosan részese ennek, nekem kampányolhat bármelyik magát fitogtató politikus, politológus, szocio-, pszicho-, vagy bármilógus, ennél kevésbé, éterben lebegő poéta engem többé nem hitegethet. Tulipános „képviseletből” tele a t…tarsolyom, nem, nem megyek szavazni, kimaradok ebből a „katasztrófa-színjátékból”, otthonmaradásommal érdemszerűen büntetve az RMDSZ-t.


 

Hozzászólások
 
Arabona: Smile
A nep buta az is volt az is marad aki tehetne valamit annak a zsebet betomik igy ment es fog tovabra is
Az volna az igazi ha senki nem valasztana senkit
Ugy is az lesz amit ok akarnak
En ra jottem minel tobbet dolgozok annal szegenyebb vagyok
Es aki teheti van lehetosege huzzon innen a ***** vissza se nezzen tobbet
2012. november 08. csütörtök, 10:10
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Melegedés
Melegedés
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload