BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 6 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Hírek
Ismét palackozzák az árkosi Benkő-borvizet
2014. október 07. kedd, 09:01
Írta: Kisgyörgy Zoltán   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Nagy keresletnek örvendett az Osztrák–Magyar Monarchia utolsó éveiben az árkosi erdőben feltárt savanyúvízforrás, amelyre dugaszolóműhelyt építtetett a helybeli Benkő család, s a nevét viselő címkével gyógyvízként forgalmazta. Mintegy száz esztendő pergett le azóta a történelem rokkáján, s lám: a híres gyógyvíz hamarosan újra palackba kerül.

Bővebben »
 
Látványos idényzáró Sepsiszentgyörgyön (Motokrossz)
2014. október 06. hétfő, 08:28
Írta: -   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Közel ötven terepmotoros sorakozott fel szombaton a privát Motocross Cup sepsiszentgyörgyi versenyének rajtjánál.

Bővebben »
 
Régi zene az olaszteleki Daniel-kastélyban
2014. október 06. hétfő, 08:12
Írta: Hecser László   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Szombaton immár negyedik alkalommal szervezett régizene-találkozót a tavaly decemberben fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Kájoni Consort régizene-együttes. Baróton a Diákdombon tartott játszóházban a legkisebbek Mátyás király udvarában képzelhették magukat, Olaszteleken kastélyt látogathatott s koncerteket hallgathatott a régió érdeklődő közönsége.

Bővebben »
 
Esztelen támadás a vasúton
2014. október 03. péntek, 08:37
Írta: -   
Kategória: Közélet

2002-ben ingázó társainkkal kártyás közösséget alakítottunk a vonaton abból a meggondolásból, hogy kihúzzuk magunkat az áramkörből, rövid időre kiiktassuk életünkből a feszültséget, munkahelyi gondokat, ki nem fizetett számlákat stb.

Bővebben »
 
Újabb osztályt adtak át a megyei kórházban
2014. október 03. péntek, 08:26
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet

article thumbnail

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház fertőzőosztályának, az onkológiának és a bőrgyógyászatnak helyet adó épületben tegnap átadták a tizenkét ágyas korszerű reumatológiaosztályt. Szintén tegnap Kovászna Megye Tanácsának elnöke aláírta az osztrák VAMED céggel azt a 27 millió lej értékű EU-s pályázati szerződést, amely a megyei kórház számára orvosi eszközök, felszerelések beszerzését teszi lehetővé, valamint azok karbantartási költségeit és az érintett személyzet képzésének kiadásait fedezi.

Bővebben »
 
Példaadó modellt építenek (Bioenergia)
2014. október 02. csütörtök, 08:23
Írta: Ferencz Csaba   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Biomassza – egy zöld vállalkozás címmel indította útjára a háromszéki Green Energy Egyesület azt a projektet...

Bővebben »
 
Biciklitartókat vásárolnak
2014. október 02. csütörtök, 08:09
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Az eddig legeredményesebb jótékonysági biciklizésen vannak túl a háromszékiek, szeptember 19-én 204-en három óra alatt összesen 4740 kilométernyi utat tettek meg Sepsiszentgyörgyön, és ennek eredményeképpen 11 220 lejre vásárolnak biciklitartókat.

Bővebben »
 
A fizetésekre sincs pénz a kórházakban (Bajban az Egészségügy)
2014. október 01. szerda, 08:19
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet

Tiltakozó megmozdulásokra készül a Sanitas szakszervezet háromszéki alakulata, mert az egészségügyi minisztérium olyan összegeket vont meg a kórházaktól, amelyekért már megdolgoztak, a hiány miatt pedig veszélybe került a gyógyszerellátás és az alkalmazottak fizetése – tájékoztatott tegnap Vasile Neagovici, a Sanitas Kovászna megyei elnöke.

Bővebben »
 
Akinek csak halálhíre érkezett haza
2014. október 01. szerda, 08:10
Írta: Ferenczy L. Tibor   
Kategória: Közélet

article thumbnail

A kép Brassóban készült Adler és fia fényképészeti műtermében. Atyám édes fivérét ábrázolja, aki 1897. március 4-én született Udvarhely vármegye Lövéte nevű községében.

Bővebben »
 
Tanévnyitó a helyi egyetemen (Sepsiszentgyörgy)
2014. szeptember 30. kedd, 08:26
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Legyetek nyitottak, tanuljatok, kutassatok, kössetek barátságokat és fejlesszétek személyiségeteket – köszöntötte az elsőéves hallgatókat Laura Olteanu igazgató tegnap a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudomány­egyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának tanévnyitóján.

Bővebben »
 
Életműveket ­jutalmaztak (Erdély Magyar Irodalmáért)
2014. október 06. hétfő, 08:41
Írta: -   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Olyan alkotókat köszöntöttek szombaton Székelyud­varhelyen, akik Lőrincz György író megfogalmazása szerint „életművükkel, emberi tartásukkal nemcsak személyes példát, hanem emberi megalapozást is adtak az elmúlt évtizedekben magyarságunkhoz, megmaradásunkhoz”.

Bővebben »
 
A hagyományos gasztronómia ápolása
2014. október 06. hétfő, 08:19
Írta: -   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Az elmúlt években egyre népszerűbbé válnak vidékünkön is a gasztronómiai rendezvények, főzőversenyek, amelyek bírálóbizottságában az utóbbi időben feltűntek...

Bővebben »
 
Fiaim, csak énekeljetek!
2014. október 03. péntek, 08:40
Írta: -   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Ki ne ismerné a régiek közül Tompa Mihály gyönyörű versének e szállóigeként fennmaradt, megmaradt sorát? A mai fiatalok is tudják, hogy énekkel, énekléssel sok minden áthidalható, öröm és bánat, keserűség és derű, hit és remény sűríthető bele a dalba, általa felszabadulhatunk, de alá is merülhetünk…

Bővebben »
 
Az első székelyföldi városi mobilalkalmazás
2014. október 03. péntek, 08:32
Írta: Farcádi Botond   
Kategória: Közélet

A gólyafüzet továbbfejlesztett, okostelefonra telepíthető változata a Mozgó­pont nevű alkalmazás, amely a nyomtatott kisokossal szemben folyamatosan frissíthető, az adatbázis, a hasznos tudnivalók mellett programajánlóval is rendelkezik....

Bővebben »
 
Egység és sokszínűség (Székelyföld Napok ötödször)
2014. október 02. csütörtök, 08:31
Írta: Szekeres Attila   
Kategória: Közélet

Az október 9–19. között tartandó Székelyföld Napokat immár ötödik alkalommal szervezik meg. A Hargita, Kovászna és Maros megye több mint hatvan településén zajlandó események száma meghaladja a 160-at...

Bővebben »
 
Buda Béla-emlékkonferencia
2014. október 02. csütörtök, 08:21
Írta: -   
Kategória: Közélet

A hétvégén az illyefalvi KIDA Központban az Erdélyi Magyar Mentálhigiénés Társaság, a KIDA Alapítvány, valamint az Esély Lelki Egészségvédő Egyesület szervezésében In memoriam Buda Béla címmel emlékkonferenciát tartottak.

Bővebben »
 
Mindennap tanul az ember (Magánvállalkozás)
2014. október 01. szerda, 08:25
Írta: Ferencz Csaba   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Máthé Jenő neve aligha ismeretlen a sepsiszentgyörgyi autójavítók, na meg -tulajdonosok körében. És nem csupán azért, mert szerelőműhelyében közel két évtizede ügyfelek százait szolgálja ki...

Bővebben »
 
Energiasarok a pálya szélén
2014. október 01. szerda, 08:14
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Sem biztatás, sem magyarázat nem kellett a gyermekeknek a sosem látott tornaszerek használatához: pillanatok alatt birtokba vették mindet, és mire a tanár odaért, már javában erősítették izmaikat. A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tegnap kevéssé ünnepélyes, de annál vidámabb hangulatú avatón nyitotta meg a város második szabadtéri edzőparkját, még a szalagot is két jelen levő iskolás vágta el.

Bővebben »
 
A klímaváltozás előnyei (A múlt hét)
2014. szeptember 30. kedd, 08:31
Írta: Kuti János   
Kategória: Közélet

A múlt héten a világ országai csúcsvezetőinek nagy része összejött New Yorkban egy klímacsúcsra, harcolni kicsit a globális felmelegedés ellen. Az ausztrál miniszterelnök öt éve még azt mondta volt, hogy ez a felmelegedési teória egy nagy marhaság, és most el sem ment oda.

Bővebben »
 
Magyar filmek hétvégéje (Filmtettfeszt)
2014. szeptember 30. kedd, 08:20
Írta: -   
Kategória: Közélet

article thumbnail

Háromszék három városában, Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Kézdivásár­helyen is ingyenes mozizásra lesz lehetőség az elkövetkező hétvégén. Erdély tíz városában szervezi meg a Filmtett Egyesület a Filmtettfeszt Magyar Filmnapok 14. kiadását október 2. és 5. között.

Bővebben »
 
Oldal: 153/169
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. október 23., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. október 24., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

"prasa"
Küldő: romeo
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload