BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve, 9 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Megjelent
Mettől: 2016. május 13., péntek, 00:00Meddig: 2016. május 13., péntek, 23:59 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 536 Beírta: adminka

a Szent István királyról elnevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány megbízásából a Csíksomlyói Ferences Rendház által kiadott Csíksomlyó Üzenete első pünkösdi száma – tájékoztatta lapunkat a ferences sajtószolgálat. A csíksomlyói kegyhely 10. évfolyamához érkezett folyóirata idéntől új arculattal és rovatokkal, változatos tematikával, több korosztályhoz is szólva, az eddigi évi négy megjelenés és 16 oldalas terjedelem helyett két alkalommal, a pünkösdi és az őszi Mária neve búcsú alkalmával, 48 oldal terjedelemben lát napvilágot.

Az irgalmasság szentévét középpontba állító pünkösdi szám vezércikkét a főszerkesztő, fr. Urbán Erik kegyhelyigazgató jegyzi Változás – hűség címmel, majd Világunk egyetlen esélye együttműködni Istennel címmel Borsodi L. László interjúja következik ft. Csintalan László csíkdelnei–csípálfalvi plébánossal, a pünkösdi búcsú ünnepi szónokával. A Benső utak című, lelkiségi kérdésekkel foglalkozó rovatban Szabó Ádám A megbocsátás és ft. Pék Sándor Az irgalmasság szentéve a Szent László-plébánián című írása mellett Sárközi Sándor piarista szerzetes Számvetés az irgalmas szamaritánus alapján című elmélkedése olvasható. Gaal Gergely a 2016-os Márton Áron Emlékév eddigi eseményeiről és a soron következő programokról számol be. A Szentírás közelről szerzője ft. Martos Levente Balázs, aki Az engesztelés biblikus alapjait fejtegeti. A Családban című rovatban ft. Lukács Róbert egyházjogi kérdéseket érint, Lepedus István Irgalmasság, kiengesztelődés, megbocsátás a házasságban, Komáromi János és Mária Irgalmasság a családban, Kádár Annamária mesepszichológus pedig Kiengesztelődés, megbocsátás a mesében címmel osztja meg gondolatait. A Fiatal szemmel a zarándoklat és az irgalmasság összefüggéseit láttatja fr. Portik-Lukács Loránd A változás nem egyik percről a másikra történik, Tyukodi Beáta SJC Irgalmassá növekedni és Tabi Boglárka Irgalom című szövegein keresztül. A Ferences múltban Oláh-Bányai Iringó Legyek a szél, mely hordja a magot… címmel a tízéves szünet után újraindult csíksomlyói passiójátékról ír, Medgyesy S. Norbert pedig A Szeretet és a Fájdalom vitája Jézus Krisztus szenvedésének okairól címmel egy 1734. évi csíksomlyói passiójáték zárójelenetét közli. A Csíksomlyó Üzenete megvásárolható a csíksomlyói kegytemplom kegytárgyboltjában és az újságárusoknál. Ára 8 lej.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload