BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 hete, 4 napja
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?
 • janosci:
  «link»

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Jurtabemutató és eredetmonda játékosan
Mettől: 2017. február 16., csütörtök, 00:00Meddig: 2017. február 16., csütörtök, 23:59 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 76 Beírta: adminka

JURTABEMUTATÓ. A Kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa Termében ma és holnap negyedik osztálytól felnőtt korosztályig lehet részt venni a Rovásírás és totemizmus – a jurta szerkezete és belakása – ősmagyar viselet című magyarságismereti előadáson és bemutatón. A rendezvény célja: felkelteni a gyerekek kíváncsiságát és további érdeklődésre, kutatásra buzdítani őket, megszerettetni a tantárgyat, példaképeket kínálni, ezzel megalapozva identitástudatukat, hovatartozásuk ér­zését.

SZÁLL AZ ÉNEK KÉT FIÁRÓL SZÉP ENÉHNEK csapatösszerázó irodalmi-történelmi játék a magyar eredetmondákra építve február 17-én, pénteken Kovásznán. Célja: a tanórák élményszerű kiegészítése, a történelemmel való első találkozás, a múlt megismerése és annak feldolgozása belső átélés és cselekvés útján. A játék a Rege a csodaszarvasról, Emese álma, Isten kardja, a Hadak útja, a Vérszerződés és Árpád, a honalapító című mondákat dolgozza fel. Hét próbatétel megoldásával kell eljutni az Urál-hegységtől Pannóniába. Helyszín: III., IV., V. osztályosok saját osztályterme.

Mindkét rendezvény két órát tart, a részvételi díj 6 lej diákonként. Időpontfoglalás Szabó Leventénél a 0760 113 898-as telefonon.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload