BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 4 hónapja, 1 hete
 • calificari:
  Szakképzések iskola nélkül Dolgozól egy szakmában és nincs még papírod róla? Akarsz külföldön dolgozni és még nincs szakképesítésed? Saját válalkozast akarsz inditani és szakképesitést kérnek? Nem kell suliba járnod ahoz, hogy egy
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Március 15-ei ünnepségek Sepsiszentgyörgyön
Mettől: 2017. március 14., kedd, 12:00Meddig: 2017. március 14., kedd, 13:00 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 129 Beírta: adminka

MA: 12–16 óráig a honvéd sírok koszorúzása a temetőkertekben a város iskoláinak közreműködésével, 17 órától a Hátrahagyottak emlékezete című rendkívüli kültéri tárlat megnyitója a Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi irodája és a Carola Egyesület szervezésében a Szabadság téren; 18 órától Szász Endre művészete Erdélyben című kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban; 19 órától ünnepség a Nyugdíjasok Sugás Érdekvédelmi Szövet­sége szervezésében a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében; 19 órától a Georgius és a Csíki kamarazenekar közös ünnepi hangversenye a Tamási Áron Színház nagytermében (a szimfonikus koncertre érvényesek a hangversenybérletek, szabad árusításban jegyek a városi kulturális szervezőirodában kaphatók).

SZERDÁN KOSZORÚZÁSOK A SEPSISZENTGYÖRGYI EMLÉKMŰVEKNÉL: 10 órától Kiss János ágyúöntő emléktáblája (Olt utca 16. szám); 10 órától a Váradi–Bartalis vesztőhelyen (Őrkő), közreműködnek a Váradi József Általános Iskola gimnazistái, illetve a Néri Szent Fülöp Általános Iskola tanulói, 11 órától a Gábor Áron- és Nicolae Bălcescu-szobornál (Csíki negyed), közreműködnek a Gödri Ferenc Általános Iskola tanulói; 11 órától a Váradi–Bartalis siralomház emléktáblájánál a Lábas Háznál, közreműködnek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákjai; 11.30-tól gróf Mikó Imre szobránál az Erzsébet parkban, közreműködnek a Székely Mikó Kollégium és a Református Teológiai Líceum diákjai; 12 órától a Gábor Áron-emléktáblánál a Bod Péter Megyei Könyvtár épületénél, közreműködnek a a Kós Károly Szakképző Líceum tanulói és a sepsiszentgyörgyi cserkészek; 12.30-tól az Incze Dániel kopjafás sírhelyénél a Malomgát utcában, közreműködnek a sepsiszentgyörgyi cserkészek és a Székely Mikó Kollégium diákjai; 13 órától a Kossuth Lajos-szobornál a Kónya Ádám Művelődési Háznál, közreműködik a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda; 13.30-tól a szemerjai csata emlékművénél, közreműködnek a Gulliver-óvodások és a sepsiszentgyörgyi cserkészek; 13.30-tól a Váradi–Bartalis kőtömbös kopjafánál a Váradi József Általános Iskola udvarán, közreműködnek a Váradi József Általános Iskola I–IV. osztályos tanulói, 13.30-tól az eprestetői csata emlékművénél az Állomás negyedben, közreműködnek az Ady Endre Általános Iskola diákjai, 15.15-től a Berde Mózsa-szobor leleplezése az Erzsébet parkban – ünnepi műsor a szentivánlaborfalvi Berde Mózsa Általános Iskola diákjainak előadásában, áldást mond Kovács István unitárius lelkész, beszédet mond Egyed Ákos történész, 15.30-tól koszorúzás az 1848–49-es honvédemlékműnél az Erzsébet parkban.

SZOTYOR. 12 órától koszorúzás a kőtömbös kopjafánál a szotyori református temetőkertben.

KILYÉN. 11 órától koszorúzás a ’48-as kopjafás emlékműnél a kilyéni református templomnál.

SEPSISZENTGYÖRGYÖN 14.30-KOR ÜNNEPI FELVONULÁS A SZABADSÁG TÉRRE

A nyugati városrészből indulás a Váradi–Bartalis kőtömbös kopjafától a Váradi-iskolától a Szilaj Hagyományőrző Egyesület, a Shagya Lovasklub, a Vadon Egyesület lovasai, az étfalvi Szász Band ‘93 Fúvószenekar és Sepsiszentgyörgy cserkészcsapatai részvételével.

A keleti városrészből indulás az eprestetői csata emlékművétől az Állomás negyedből a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület és Sepsiszentgyörgy cserkészcsapatai részvételével (vonulás sorrendje: cserkészek, fúvósok, lovasok, zászló, elöljárók, felvonulók).

ÜNNEPI MŰSOR a Szabadság téren – műsorvezető: Nagy-Kopeczky Kristóf. 16 órától a Szózat eléneklése után ünnepi beszédet mond Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Jól van dolga a mostani huszárnak, Kecskemét is kiállítja, Kiskunságban verbuválnak – a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar és a városi egyesített kórusok műsora után ünnepi beszédet mond Bálint Benczédi Ferenc, Erdély unitárius püspöke. A Háromszék Táncegyüttes vajdaszentiványi táncrendjének bemutatása után ünnepi beszédet tart Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete. Koltai Gergely/Role: A költő visszatér – előadják a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai: Hajdú Csenge (ének), Kerezsi Csanád (ének), Filip Zsombor (gitár). Az ifjúsági szónok beszéde – az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) által szervezett szónokverseny nyertese után lelkészi áldást mond Szabó Lajos kanonok-plébános. Eléneklik a magyar és a székely himnuszt.

CSÜTÖRTÖKÖN 17 órától dr. Szekeres Attila István heraldikus, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnökének előadása Magyarország címere és zászlaja címmel, a magyar zászló és címer napján a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében; 19 órától dr. Süli Attila: Ormai Norbert, az első aradi vértanú című könyvének bemutatója a Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi irodája szervezésében a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload