BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 hete, 1 napja
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?
 • janosci:
  «link»

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Restaurált falképek átadása
Mettől: 2017. május 17., szerda, 16:00Meddig: 2017. május 17., szerda, 17:00 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 62 Beírta: adminka

A sepsikilyéni unitárius műemlék templomban a Szent László-legenda jelenetsorának restaurálása nemrégiben fejeződött be a Teleki László Alapítvány koordinálásában, a külhoni magyar műemlékek felújítását segítő Rómer Flóris Terv keretében. A 13. századi templom gótikus falképei a hajó külső és belső falain láthatóak.

A műemlék átfogó helyreállításának részeként a falképeket konzerválták, esztétikai kiegészítésük, restaurálásuk azonban csak most valósulhatott meg. A képek helyreállítását a marosvásárhelyi Apsis Kft., Kiss Loránd falkép-restaurátor végezte. A falképek ünnepélyes átadása ma 17 órától lesz. Köszöntőt mond Bálint-Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, dr. Hanvay Dávid, a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság, Kulturális Fejlesztési Főosztály főosztályvezetője, dr. Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója. A templom és a falképek helyreállításáról előadást tart Jánó Mihály művészettörténész és Kiss Lóránd falkép-restaurátor. Az ünnepség részeként fellép Szakács László színművész és a Codex Régizene Együttes. Műsoron: Mint a szép híves patakra, Genfi zsoltárok Szenci Molnár Albert szövegeivel és Claude Goudimel harmóniáival. Sepsiszentgyörgyről a városi autóbuszjárat 16 órakor indul a törvényszék elől.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload