BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 hónapja, 1 hete
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?
 • janosci:
  «link»
 • Marta:
  Ganodermás kávé, tea, kakaó. Rendeles az online webáruházunkban:«link»

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Ika-vári Néptáncfesztivál
Mettől: 2017. július 17., hétfő, 00:00Meddig: 2017. július 17., hétfő, 23:59 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 14 Beírta: adminka

Július 23-án zajlik Csernátonban az idei Ika-vári Néptáncfesztivál, amelyen Kovászna és Hargita megyei, valamint szórványban élő magyar tánccsoportok vesznek részt: összesen mintegy 19 táncegyüttes, 350 táncos és népzenész.

A szórványban élő csoportok július 21-én, pénteken este érkeznek a községbe, az előestét közösen töltik a csernátoni táncosokkal. A fesztivál első napján a tánccsoportok megismerkedhetnek egymással, közös programokra, tematikus néprajzi előadásokra, műhelymunkára, népi játékokra, valamint a tánccsoportvezetők kerek­asztalára kerül sor. A napot közös táncház és táncos mulatság zárja. Második nap a tánccsoportok közös gálájára, a Csernátoni Dalcsoport előadására, valamint bemutatóval egybekötött kézművesvásárra, néprajzi kiállításra és játszóházra kerül sor. A műsor táncházzal ér véget a résztvevő zenészek és együttesek, valamint a közönség részvételével. A gálaműsor programja július 23-án, vasárnap: 11 órától ünnepi istentisztelet a felsőcsernátoni református templomban; 12 órától a játszóház megnyitása; csernátoni népi alkotók kiállítása és kézműves-foglalkozások; 15 órától ünnepélyes megnyitó; 15.30-tól a fellépő csoportok előadásai; 20 órától táncház.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload