BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 6 hónapja, 1 hete
 • calificari:
  Szakképzések iskola nélkül Dolgozól egy szakmában és nincs még papírod róla? Akarsz külföldön dolgozni és még nincs szakképesítésed? Saját válalkozast akarsz inditani és szakképesitést kérnek? Nem kell suliba járnod ahoz, hogy egy
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Zene
Mettől: 2018. március 12., hétfő, 00:00Meddig: 2018. március 12., hétfő, 23:59 Ismétlődés: egyszeri
  Találatok: 14 Beírta: adminka

ÜNNEPI HANGVERSENY. A Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar idén is megtartja hagyományos ünnepi hangversenyét a szabadságharc tiszteletére a március 15-ei ünnepségsorozat keretében Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében 19 órától. Az est karmestere a budapesti Werner Gábor, szólisták Mohai Bálint – fagott (Budapest), Filip Ignác – altfurulya (Sepsiszentgyörgy) és Ráduly Ádám – fagott (Sepsiszentgyörgy–Nagyszeben). A hangverseny első részében szólistaszerepben ritkán előforduló két hangszert hallhatunk, altfurulyát és fagottot, különlegesen szép, de alig játszott művek szereplőjeként. A második részben ismertebb magyar hangvételű műveket játszanak. A Georgius Zenekar idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, együttműködése a Csíki Kamarazenekarral több mint tízéves múltra tekint vissza. Az évek során sikerült kialakítani egy székelyföldi „aranycsapatot” a legtehetségesebb sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai és marosvásárhelyi fiatal zenészekből.

Műsoron: Ludwig van Beethoven: István király-nyitány op. 117, Georg Philipp Telemann: Furulya–fagott kettősverseny TWV 52:F1, Carl Maria von Weber: F-dúr fagottverseny op. 75, szünet után Hector Berlioz: Rákóczi-induló, Joseph Haydn: Magyar rondó, Liszt Ferenc: Magyar rapszódia, Erkel Ferenc: Hunyadi-palotás, Kodály Zoltán: Háry János – Dal, Intermezzo, Kálmán Imre: Ördöglovas – palotás, Johannes Brahms: Magyar táncok.

A hangversenyre érvényes a bérlet, a szabad helyekre jegyet a kulturális szervezőirodában lehet váltani 12 és 25 lejért.

LECKEHANGVERSENY. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében a március 16-ai lecke témája 10 és 12 órától: A könnyűzene világa, közreműködik a Party Brass Band fúvósegyüttes. A könnyűzene az a művészeti ág, amelynek kialakulása nem Európához köthető. Az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki a huszadik század elején, és rövid idő alatt meghódította az egész világot. Az előadás során a gyermekek megismerkedhetnek ezzel a sajátos zenei hangzásvilággal, a könnyűzene jellegzetes ritmusaival a klasszi­kus korszaktól a dixieland és szving korszakon át a big bandek világát érintve, egészen a modernebb hangvételű dzsessz-zenéig. A jegy ára 5 lej.


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload