BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 3 éve
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Eseménynaptár
 Előző nap Következő nap 
Eseménynaptár
Kőrösi Csoma Sándor Konferencia
Mettől: 2014. április 10., csütörtök,  00:00Meddig: 2014. április 12., szombat, 23:59 Ismétlődés: naponta
  Találatok: 650 Beírta: adminz

Kovásznán a Héphaisztosz Szálló Konferen­cia­termében április 10–12. között megtartják a 25. Kőrösi Csoma Sándor Konferenciát.

A részletes program: csütörtökön 9 órától megnyitó, 9.30–10.50 óráig Nyomkeresők... (elnök dr. Csáji Koppány néprajzkutató, kulturális antropológus): Bartha Júlia (Szolnok): A Kelet-kutató Györffy István, Zajti Ferenc (Budapest): Zajti Ferenc Kőrösi Csoma szellemében kutatta a magyarok őseit, Bán Mihály (Sepsiszentgyörgy): Hogyan vélekednek a japánok, a hunokról és rólunk, magyarokról?, Barta Zsolt (Budapest): A magyarországi tatárjárás történeti mondáiról; 11–12.30 óráig Kőrösi Csoma Sándor kapcsán (elnök dr. Barta Zsolt, a Kőrösi Csoma Alapítvány elnöke): Nagy Lajos (Sepsiszentgyörgy): Kőrösi Csoma Sándor nemzetsége, szülőfaluja az egyházi anyakönyvek tükrében, Galántha Judit (Montreal): Az igazság, Vízi Ildikó (Kolozsvár): Az igazságkeresés mint Kőrösi Csoma Sándor meghatározó vonása, Boér Imre (Kolozsvár): Erdélyi önkéntesek Zanglában (film), Irimiás Balázs (Budapest): Sztúpamentés a Himalájában, sztúpaépítés Székelyföldön?; 12.30–13.45 óráig Párhuzamok (elnök: dr. Körtesi Péter, a miskolci egyetem tanára): Csáji László Koppány (Budapest): Robinson pávája (beszédhorizontok és kreatív folyamatok a folklórban és a „magas” művészetben), Lázár Katalin (Budapest): Kereszténység előtti hiedelemmotívumok a magyar népi játékszövegekben, Vidák István (Kecskemét): Gaddi pásztorok a Himalájában, Nagy Mari (Kecskemét): Mi az igazság az ősi minták értelmezése terén?; 15–17.50 óráig A magyar nyelv ürügyén (elnök dr. Obrusánszky Borbála mongolista, tudományos kutató): Czeglédi Katalin (Budapest): Nyelvünk és őstörténetünk (Régi-új álláspont a földrajzi nevek tükrében), Czakó Gábor (Budapest): Julianus rejtett üzenetei, Szathmári Botond (Budapest): A magyar nyelv védelmében (A nyelvünket ért kritikák a nyelvtudomány fényében), Bérczi Szaniszló (Budapest): A fogalomfejlődés szerepe a magyar nyelv kialakulásában, Záhonyi András (Budapest): Egy új rendszerű sumer–magyar szótár és alkalmazása az ősi feliratok fejtésében, Párhuzamok (folytatás, elnök: dr. Körtesi Péter, a miskolci egyetem tanára): Uherkovics László (Budapest): „Az igazság keresése a tibeti buddhizmusban”, Tábori László (Budapest): Magyar párhuzamok.

Pénteken: 9–11.30 óráig Múltunk keresése (elnök dr. Varga Csaba egyetemi tanár): Bíró András Zsolt (Budapest): Magyar őstörténet a természettudományok tükrében, Hoppál Mihály (Budapest): A történeti tudat és a folklór, Sántha Attila (Kézdivásárhely): A székelyek korai története a csíki székely krónika alapján, Rumi Tamás (Budapest): Rovásíráscsalád és keleti kapcsolatai, Szabó Levente (Kovászna): A magyarok nyomai Moldáviában, Lezsák Gabi (Budapest): Attila sírja – A folyómederbe temetés kérdésköre, Obrusánszky Borbála (Budapest): A sztyeppei napkultusz emlékei, Máthé Lajos (Budapest): Akiket Kőrösi Csoma Sándor keresett, Sudár Balázs (Budapest): Az Árpádok és Attila; 11.45–13.20 óráig Az igazság keresése (elnök Sudár Balázs, az MTA kutatója): Tamás Ildikó (Budapest): „Szárnyati/gézamalacra”, avagy a halandzsa természetéről, Kalmár István (Debrecen): Módszertani kérdések a múlt vizsgálatában, A történelem vallatása, Halász Péter: Madéfalva 250, Kósa Ferenc (Sepsiszentgyörgy): A Réka királyné-rejtély, Somfai Kara Dávid (Budapest): Kőrösi Csoma Sándor ürügyén; 15.30–18 óráig A múlt igazsága, jelen igazsága (elnök dr. Bartha Júlia, a szolnoki Múzeum kutatója): Varga Csaba (Budapest): Bizonyosság, bizonytalanság esendősége, avagy az emberi tudás eredendő társadalmisága, Körtesi Péter (Miskolc): Egy könyv igazsága és Bolyai János, Bernád Ilona (Marosvásárhely): A hagyományok igazsága a gyermekáldásban, Rácz Zsolt Ferenc (Piliscsaba): Kőrösi Csoma Sándor útja, igazsága, élete, Bobay István (Budapest): 19. századi magyar emlékek a Hawaii-szigeteken, Jajczay József magyar huszárkapitány és egyéb magyar vonatkozások, Fehér András (Budapest): A Szent Korona mérnöki vizsgálatának néhány tanulsága, Kiss Irén (Budapest): A pártusok öröksége; 21.30 órától filmvetítés a Városi Művelődési Központban: Őseink nyomában (magyarok az eurázsiai sztyeppén – rendezte: Sára Balázs).

Szombaton: 9.30–11.30 óráig a Városi Művelődési Ház nagytermében Múlt és jelen (elnök dr. Kalmár István egyetemi tanár): Hidán Csaba László: A honfoglaló magyarok közelharci fegyverei, Kubinyi Anna: Egy kiállítás története (vetített képes előadás), utána: a konferencia tanulságai (vitaindító: Kalmár István).


 Vissza
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload